Przyprawiona zupa dyniowa z rumianym masłem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur zupy, więc dać przyprawione zupa z dyni z imbirem rumiane masło spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 685 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.45 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz nasiona kardamonu, gałkę muszkatołową, marchewkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to chewy, przyprawione ciasteczka z rumianą melasą, Przyprawione ciasto gruszkowe z polewą z rumianego masła, oraz Pączki Dyniowe Z Rumianym Masłem.
Instrukcje
Dynię i dynię pokroić na pół wzdłuż. Zbierz nasiona i wszelkie części ciągnące. Włożyć mięso do dużej patelni z 1 szklanką bulionu. Przykryć patelnię folią i piec, aż warzywa będą miękkie po przekłuciu widelcem, około 1 godziny.
Tymczasem stopić 3 łyżki. masło w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i 1 łyżeczkę. sól. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka i zacznie wyglądać kremowo, około 5 minut. Zmniejszyć ogień do niskiej lub średniej-niskiej i gotować cebulę, mieszając co kilka minut, aż zmieni kolor karmelu i stać się dość słodki, o 30 protokół. Odstawić.
Gdy dynia i Kabaczek są miękkie, zgarnij mięso i odstaw na bok; wyrzuć Skórki. Zarezerwuj dowolny płyn na dnie patelni.
Powrót garnek z cebulą na średnim ogniu.
Dodać czosnek i 2 łyżki. świeży imbir. Gotować, mieszając, aż pachnące, o 2 protokół.
Dodaj zmielony imbir, gałkę muszkatołową, goździki i kardamon. Gotować, mieszając, 1 minuta.
Dodaj pozostałe 7 szklanek bulionu, marchew, gotowaną dynię i squash, i zarezerwowany płyn z patelni. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż marchew będzie miękka, o 15 protokół.
Wirować warzywa w blenderze (partiami), aż będą całkowicie gładkie. (W przypadku zupy o jedwabiście gładkiej można wlać puree przez sitko.) Wrócić do garnka i wymieszać z brązowym cukrem. Doprawić solą do smaku. Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Umieść małą miskę lub miarkę obok pieca. Roztopić pozostałe 4 łyżki. masło na małej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pozostałe 1 łyżeczki. świeży imbir. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż masło zacznie się spieniać. Mieszaj mieszaninę stale, aż zacznie brązowieć.
Wlać mieszaninę do miski czekającej lub miarki. Zupę podzielić na 8 misek i podawać na gorąco, z zawirowaniem imbiru rumiane masło w każdej porcji.