Przyprawiona Tarta Żurawinowo-Gruszkowa

Przyprawiona Tarta Żurawinowo-Gruszkowa
Przyprawiona tarta żurawinowo-gruszkowa może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 697 kalorii, 6G białka, oraz 22g tłuszczu. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 5 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, cukier puder, laskę cynamonu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Przyprawiona Tarta Żurawinowo-Gruszkowa, Tarta karmelowo-gruszkowa waniliowa, oraz Tarta Gruszkowo-Migdałowa Z Przyprawionym Kremem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz 1/2 szklanki pistacji i 1/3 szklanki cukru w procesorze i mieszaj, aż pistacje zostaną posiekane. DO AHEAD można zrobić 3 dni do przodu. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
CukierCukier
1
Mieszamy mąkę, cukier i sól w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
2
Dodać masło; pulsować, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
Dodaj 2 łyżki wody z lodem; pulsuj, aż mieszanina zacznie grudkować, dodając więcej wody z lodem przez łyżeczki do herbaty, jeśli wyschną. Zbierz w piłkę; spłaszczyć w Dysku. Owinąć w plastik i schłodzić przez noc. Czy do przodu można zrobić 2 dni do przodu. Przechowywać w lodówce. Lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed rozwałkowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
4
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 13-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
5
Przenieś na patelnię o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem. Trim zwis do 3/4 cala. Złóż i naciśnij, tworząc podwójne grube boki i naciskając 1/4 cala powyżej boków patelni. Przebić widelcem. Schłodzić 30 minut, a następnie zamrozić 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
6
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Upiec skorupę do złotego, piercing widelcem, jeśli skorupa pęcherzyki, o 30 protokół. Spoko na stojaku. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć folią; przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Połącz pierwsze 7 składniki w dużej patelni; doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać gruszki; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego; przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż gruszki będą miękkie po przekłuciu nożem, obracając od czasu do czasu, 15 do 20 minut w zależności od dojrzałości. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść gruszki do szklanego naczynia do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
NóżNóż
3
Dodać żurawiny do cieczy w patelni; gotować na wolnym ogniu, aż jagody zaczną mięknąć, ale pozostają nienaruszone, o 4 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść żurawinę na talerz w jednej warstwie. Przykryć; schłodzić co najmniej 3 godziny. Gotuj płyn kłusowniczy na patelni, aż zmniejszy się do 1 1/4 filiżanek, często mieszając, o 10 protokół. Czy z wyprzedzeniem gruszki, żurawiny i syrop mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno; schłodzić. Doprowadzić syrop do temperatury pokojowej; przed użyciem ubijać.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
JagodyJagody
GruszkaGruszka
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Odcedzić gruszki na papierowych ręcznikach 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
5
Spód Skórki posmarować 2 łyżkami syropu, posypać cukrem pistacjowym. Zaczynając od zewnętrznych krawędzi skorupy, ułóż gruszki ściśle według wzoru rozgwieżdżenia z końcami łodygi w kierunku środka. Ułóż pozostałe gruszki na środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
Cukierki StarburstCukierki Starburst
SyropSyrop
GruszkaGruszka
CukierCukier
6
Gruszki lekko posmarować odrobiną syropu. Żurawinę wymieszać z 1 łyżką syropu; rozsypać na gruszkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
GruszkaGruszka
SyropSyrop
7
Posypać 1 łyżką posiekanych pistacji. Czy z wyprzedzeniem można wykonać 2 godziny do przodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
8
Odstawić w temperaturze pokojowej.
9
Tarta podawaj z lodami waniliowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody WanilioweLody Waniliowe
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn