Przyprawa-Crusted Rack of Lamb
Przyprawa-Crusted Rack of Lamb jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 924 kalorie, 36g białka, oraz 80 g tłuszczu każdy. Na 9,28 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać mięsiste kości szyi jagnięcej, nasiona kolendry, Wino i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest solidne. Spróbuj Stelaż z jagnięciną, Orzech laskowy-stelaż jagnięcy, oraz Herb-kruszony stelaż jagnięcy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wszystkie przyprawy zmiksować na proszek w młynku lub młynie.
Przenieść przyprawa rub do małej miseczki.
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj kości; smażyć & é aż brązowy, o 10 protokół.
Dodaj seler, cebulę, czosnek, imbir i liście laurowe. Zmniejszyć ogień do średniej; smażyć & é aż seler będzie miękki, o 5 protokół.
Wymieszać w pomidorach i 2 łyżki przyprawy pocierać; wymieszać 2 minuty.
Dodaj bulion, wino i miętę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich; przykryć i gotować 1§ godzin. Przecedzić do średniego rondla, mocno naciskając na cząstki stałe na sito. Łyżka tłuszczu z wierzchu bulionu; zapasowy tłuszcz do stosowania z jagnięciną. Gotować bulion aż zmniejszy się do 1§ filiżanki, o 25 protokół. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem; odstawić.
Posmaruj każdy stojak jagnięcy odrobiną zarezerwowanego tłuszczu jagnięcego.
Posypać każdy stojak solą i pieprzem; pocierać każdy z 1 łyżką przyprawy rub.
Umieść na obramowanej blasze do pieczenia.
Odstawić w temperaturze pokojowej 2 godziny. (Sos i jagnięcinę można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno; schłodzić. Doprowadzić jagnięcinę do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.) Rozgrzej piekarnik do 204°
Rozgrzać dużą patelnię na dużym ogniu. Sear 1 baranka ze wszystkich stron do brązowego, około 8 minut. Powrót do blachy do pieczenia. Powtórz z pozostałymi stojakami jagnięcymi. Pieczona jagnięcina, aż termometr włożony do centrum rejestruje 52° na rzadkie, około 25 minut.
Jagnięcinę pokroić między kościami w kotlety. Baranina podzielić na 6 talerzy. Łyżka sosu nad jagnięciną.