Przegrzebki z olejem przyprawowym
Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 250 kalorii, 2G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Jeśli $3.0 za porcję spada w budżecie, przegrzebki z olejem przyprawowym może być wielki bezglutenowe, całe 30, i wegańskie przepis do wypróbowania. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, sól koszerna i pieprz, sok z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pięciopalczaste przegrzebki z makaronem, Zapiekanki z chrupiącymi kaparami, oraz Dyniowo-orzechowy makaron Curry z Pięciopalczastymi zapiekanymi przegrzebkami i krewetkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 4 składniki zmielić i 1/2 łyżeczki soli na drobny proszek w młynku do przypraw.
Przełożyć do małego rondla na średnim ogniu; dodać olej. Gotować, aż zacznie się olejaby gotować na wolnym ogniu, 2-3 minuty.
Zeskrobać na małą cebulkę; wymieszać z czosnkiem i skórką z cytryny.
Ostudzić przez 5 minut, a następnie wymieszać 1 łyżkę soku z cytryny.Doprawić solą, pieprzem i więcej soku, w razie potrzeby. DO przodu: można zrobić 1 tydzień. Cover; chill. Przewiń przed użyciem.
Podgrzać olej z pestek winogron na dużej patelni na dużym ogniu, aż zacznie się olejdo dymu. Doprawić przegrzebki solą i papryką. Sear aż dobrze zbrązowieje, o 3 minuty. Skręcić; gotować, aż ledwo opaquein centrum, o 30 sekund dłużej.
W międzyczasie zioła ułożyć na średniej łyżce oliwy z oliwek i soku z cytryny. sałatkę doprawić do smaku solą i pieprzem.Podzielić przegrzebki między 2 płyty; łyżka1 łyżka oleju przyprawowego na każdej płycie (reserveremaining oleju do innego zastosowania).
W porcji: 290 kalorii, 25 g tłuszczu, 2 g błonnika