Przegrzebki morskie na porach z sosem Mango Curry Chutney

Przegrzebki morskie na porach z sosem Mango Curry Chutney
Przepis morze przegrzebki na porach z Mango Curry sos Chutney może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina i 10 minut. Ten przepis służy 8 i kosztuje 72 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 226 kalorii. Jeśli masz pory, sok z mango/brzoskwini, kakao i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Przegrzebki Z Sosem Curry, Ryż Z Porami, Pieczone przegrzebki morskie z chrupiącą polewą bezglutenową, oraz Przegrzebki z porami w sosie szampańskim.

Instrukcje

1
Na dużej patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju z pestek winogron na średnim ogniu i dodać 1 łyżkę masła (pozostałe 2 łyżki oleju i pozostałe 3 łyżki masła). Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i powoli gotuj pory do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
2
Przełożyć na talerz, przykryć i ogrzać. (Trzymaj tę samą patelnię pod ręką, aby zapiekać przegrzebki.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
3
Podczas gdy pory są gotowania, w oddzielnym średnim rondlu ciepła 1 łyżka oleju na średnim ogniu (zastrzegając ostatnią łyżkę oleju) i podsmażyć cebulę i czosnek, aż cebula stanie się przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodaj sok brzoskwiniowy z mango i pastę curry i niech zmniejszyć o dwie trzecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
5
Ubij w chipsy czekoladowe i gotuj przez około 10 minut, aby zintegrować smaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nowy SernikNowy Sernik
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
6
Podczas gotowania sosu, odkurzyć przegrzebki po obu stronach z chili w proszku i kakao w proszku, i doprawić odrobiną soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Likier OrzechowyLikier Orzechowy
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
7
Wróć do rondla i zmniejsz ogień do niskiego poziomu. Weź 1/4 szklanki gorącego sosu i umieścić go w osobnej misce. Stopniowo dodawać kwaśną śmietanę do gorącego sosu, łyżkę na raz, aby hartować kwaśną śmietanę i zachować ją od " łamania."
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Stopniowo dodać miskę hartowanej śmietany do sosu trochę na raz i pozostawić do zagęszczenia na małym ogniu, o 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Podczas gdy sos zgęstnieje, wróć do patelni, w której podsmażasz pory, a jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś, wyjmij je na talerz użytkowy, aby się ogrzać. Wytrzyj tę samą patelnię, podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju na średnim ogniu do punktu palenia i rozpuść w niej 1 łyżkę masła (zachowując ostatnie 2 łyżki masła). Sear każdej strony przegrzebka pozostawiając niezakłócony przez pierwsze 2 minuty lub tak, aby rozpocząć proces karmelizacji. Pozwoli to nie tylko przyprawy zintegrować się z powierzchnią przegrzebków, ale zapobiegnie łzawieniu. Dalej gotować przegrzebki, aż zobaczysz (z boku), że zaczynają się włączyć nieprzezroczyste wewnątrz. Kiedy zauważysz, że nieprzezroczystość rozciąga się o 1/4 drogi w dół od każdej płaskiej stronie przegrzebka, usunąć przegrzebki na talerz i przykryć je pokrywką garnka, aby umożliwić carryover gotowania przejąć, aby uniknąć przegrzebki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Łyżka porów do środka talerza. Top z przegrzebków i sos curry łyżka wokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos CurrySos Curry
1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana1 Mała Cukinia, Nieobrana I Posiekana
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do DekoracjiŚwieżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji

Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir

Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn