Przegrzebki cielęce w irlandzkim sosie Whiskey
Przepis Cielęcina przegrzebki w irlandzkim sosie Whiskey może zaspokoić swoje europejskie pragnienie w około 45 minut. Na 2,42 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 262 kalorie, 24g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną szałwię, sherry, mielony imbir i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać sherry można śledzić to danie główne z Babeczki Z Ciemnej Czekolady Fudge Merlot jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla dzień św. Patryka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%. Spróbuj Przegrzebki cielęce w irlandzkim sosie Whiskey, Irish Apple Cake with Irish Whiskey Caramel Sauce, oraz Irish Whiskey soda Bread with Irish Whiskey Butter dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w małej misce; posypać równomiernie cielęciną.
Ciepła 1 łyżeczka oleju i 1 łyżeczka masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj połowę cielęciny na patelni. Gotować 1 minutę z każdej strony lub do lekko rumiane.
Wyjąć z patelni; odstawić, i ogrzać. Powtórz procedurę z pozostałą oliwą z oliwek, masłem i cielęciną.
Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodać posiekane szalotki i wstępnie rozgrzane grzyby na patelnię i gotować 1 minutę.
Dodaj Irish whiskey, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Dodać bulion i sherry; dusić 3 minuty lub tylko do momentu, aż sos zacznie gęstnieć. Cielęcina na patelnię. Przykryć i gotować na wolnym ogniu 1 minutę lub do całkowitego ogrzania.
Cielęcinę układamy na półmisku, a na wierzch polewamy grzybami i sosem.
W razie potrzeby posypać posiekaną natką pietruszki.