Przecier z korzenia selera i jabłka
Puree z korzenia selera i jabłka wymaga mniej więcej 1 godzina od początku do końca. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,77 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 316 kalorii, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 42 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka ziemniaków Yukon gold, koszerna sól i pieprz, cebula kopru włoskiego pokrojona w dużą kostkę i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 52%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Przecier Z Korzenia Selera I Jabłka, Przeciery selerowo-korzeniowe i jabłkowe, oraz Korzeń Selera, Kalarepa I Przecier Jabłkowy.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Roztopić masło na średnim ogniu w płytkim garnku lub dużej patelni saute.
Dodać koper włoski, korzeń selera, ziemniaki, jabłka, 1 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Podsmaż warzywa, mieszając od czasu do czasu, aż zaczną mięknąć, około 4 do 5 minut.
Dodaj cydr i szczelnie przykryj garnek. Dusić na małym ogniu (wyciągam garnek w połowie ognia) przez 30 do 40 minut, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą bardzo miękkie. Jeśli warzywa zaczną się palić lub wydają się suche, dodaj kolejne kilka łyżek cydru jabłkowego lub trochę wody.
Gdy warzywa są gotowane, dodać śmietanę i gotować jeszcze 1 minutę.
Przenieść mieszaninę do młyna spożywczego wyposażonego w najostrzejsze ostrze i proces. (Można również użyć robota kuchennego, ale tekstura będzie gładsza niż w młynie spożywczym.) Posmakuj soli i pieprzu i wróć do garnka, aby się ogrzać.