Przecier z dorsza solnego (brandade De Morue) jest bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.41 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz trójkątne grzanki, solony filet z dorsza, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Brandade De Morue, Gulasz Z Dorsza Solnego (Bacalhau, Bacalao, Morue, Baccalà) , oraz Dorsz Solny Brandade.
Cod można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. St. Michael-Eppan gniew Pinot Grigio z 4.3 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.