Prowansalska Sałatka Ziemniaczana
Przepis prowansalska Sałatka ziemniaczana może być wykonana w około 30 minut. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 292 kalorie, 4G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz zioła prowansalskie, pietruszkę, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do 4 Lipca. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Zapiekanka Z Ziemniaków Prowansalskich, Provencal Summer Squash and Potato Gratin, oraz Sałatka Prowansalska są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym garnku, przykryj zimną wodą.
Dodaj 2 łyżeczki soli do wody. Doprowadzić wodę do wrzenia, zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, i gotować ziemniaki, aż będą po prostu miękkie, gdy Speed widelcem lub ostrym nożem, 7 do 10 minut w zależności od wielkości ziemniaków. Nie przegotować. Powinny być trochę jędrne.
Zrób vinaigrette: podczas gotowania ziemniaków przygotuj pozostałe składniki i przygotuj vinaigrette. W małej misce, ubić razem ocet, sól, pieprz, herbes de provence, pasta anchois, szalotka, i musztarda Dijon. Powoli skropić w oliwie ubijając cały czas, aby utworzyć emulsję.
Wrzuć ciepłe ugotowane ziemniaki z winegretem: gdy ziemniaki będą gotowe, odcedz je z garnka. W dużej misce wrzucić jeszcze ciepłe ziemniaki z vinaigrette, czosnek, pietruszka, kapary i zielone oliwki.
Chill: Chill przez kilka godzin.
Niech do temperatury pokojowej służyć.