Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać prowansalskim stylu Sałatka kalmary z Gremolatan spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 291 kalorii, 20g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 4,21 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz skórkę z cytryny, paprykę, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kalmary w stylu Luciana, Calamari-dwuminutowy styl ratownika, oraz Podeszwa Cytrynowa W Stylu Prowansalskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Piecz czerwoną i żółtą paprykę bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub pod brojlerem, aż zostaną zwęglone na całym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
2
Przenieść paprykę do miski, przykryć folią i ostudzić. Paprykę obrać, osadzić i posadzić, a następnie pokroić w 1/2 cala kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-o
3
Przygotuj kąpiel z lodem. W dużym rondlu wrzącej osolonej wody, gotować kalmary na dużym ogniu, aż biały i firmy, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Kałamarnica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Odcedzić i schłodzić w łaźni lodowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
5
Odcedzić i osuszyć.
6
W małej misce, ubij czerwony ocet winny z pastą anchois i obfite szczypty soli i pieprzu. Stopniowo ubijać oliwę z oliwek, aż do zemulgowania winegret.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pasta Anchois
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Natkę pietruszki zmielić na powierzchni roboczej z mieloną skórką z cytryny i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne Nonpareile
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Mięso Mielone
8
Przełożyć gremolatę do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
9
W dużej misce, wrzucić rukolę z 1 łyżką vinaigrette. Doprawiamy solą i pieprzem i układamy na dużym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Piersi Z Kurczaka Z Rożna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
10
Dodać pozostałe vinaigrette do miski i wrzucić z pieczonej papryki, kalmary, suszone pomidory, oliwki,kapary, szalotka, i 3 łyżki gremolata. Doprawić sałatkę solą i pieprzem oraz łyżką rukoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze Słoika
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Kałamarnica
Piersi Z Kurczaka Z Rożna
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte