Prosty pieczony indyk z bogatym sosem indyczym
Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 147 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, ocet jabłkowy, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Z łyżeczką wynik 13%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Bogaty Sos Z Indyka, Łatwy i bogaty sos z indyka, oraz Bogaty i jedwabisty sos z indyka.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w najniższej pozycji i rozgrzej piekarnik do 232°. spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz, a następnie osusz.
Indyka i skórkę posypać solą i pieprzem. Złóż skórę szyi pod ciałem i zabezpiecz metalowymi szaszłykami, a następnie związaj pałeczki perkusyjne ze sznurkiem kuchennym i podwiń skrzydła pod ciałem.
Włożyć indyka na stelaż w patelni do pieczenia.
Dodaj 1 szklankę wody do patelni i smażyć bez fastrygowania, obracając patelnię w połowie pieczenia, aż termometr włożony do mięsistej części ud (testuj obie uda; nie dotykaj kości)rejestruje 77°, 2 1/4 do 2 3/4 godzin.
Ostrożnie przechylić indyka tak, aby wszelkie soki z wnętrza dużej wnęki trafiły do patelni, a następnie przenieść indyka na talerz, rezerwując soki w patelni.
Niech Indyk stoi, odsłonięty, 30 minut (temperatura mięsa uda wzrośnie do 180 ° F).
Wlać soki z patelni przez sito o drobnych oczkach do miarki (nie czyścić patelni do pieczenia), a następnie odcedzić i wyrzucić tłuszcz. (W przypadku korzystania z separatora tłuszczu, wlać soki z patelni przez sito do separatora i odstawić, aż tłuszcz wzrośnie do góry, 1 do 2 minut. Ostrożnie wlać soki z patelni z separatora do miary, odrzucając tłuszcz.)
Rozgrzać patelnię przez 2 palniki, następnie dodać pozostałą filiżankę wody i rozpalić patelnię, gotując na dużym ogniu, mieszając i skrobając brązowe kawałki, 1 minutę.
Wlać przez sito do miarki zawierającej soki z patelni.
Dodać wystarczającą ilość wywaru z indyka do soków na patelni, aby doprowadzić całość do 8 filiżanek (jeśli zapas jest zatkany, podgrzać do upłynnienia).
Masło rozpuścić w 4-litrowym ciężkim garnku i wymieszać z mąką. Zasmażkę gotować na umiarkowanym ogniu, ubijając, 5 minut.
Dodaj mieszaninę zapasów w strumieniu, stale ubijając, aby zapobiec grudkom, a następnie doprowadzić do wrzenia, ubijając od czasu do czasu. Wymieszać wszystkie soki z indyka zgromadzone na półmisku i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Doprawić sosem solą i pieprzem, następnie wymieszać z octem jabłkowym (do smaku).