Prosty Cytrynowy Vinaigrette
Need a bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawki? Prosty cytrynowy Vinaigrette może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 396 kalorii, 0g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, musztarda dijon, Skórka z cytryny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sałatka z rukoli parmezanem z prostym cytrynowym winegretem, Prosta sałatka grecka z cytrynowo-Oregano Vinaigrette, oraz Zdrowa Sałatka makaronowa z karczochami i cytryną Vinaigrette {pełnoziarnista + Super prosta} dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce ubijamy skórkę z cytryny, sok z cytryny, cukier, musztardę i drobną sól morską, ubijając, aż cukier i sól rozpuszczą się.
Dodać 3 łyżki oleju w wolnym strumieniu, stale ubijając, aż opatrunek zostanie dobrze wymieszany. Doprawić drobną solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. W razie potrzeby ubijaj pozostały olej w powolnym strumieniu, stale ubijając. DO AHEAD: winegret można przygotować z wyprzedzeniem i schłodzić, w hermetycznym pojemniku, do 3 dni.