Proste Risotto z kiełbasą i groszkiem Orzo

Proste Risotto z kiełbasą i groszkiem Orzo
Proste risotto z kiełbasą i Peanem Orzo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 1094 kalorie, 50g białka, oraz 54g tłuszczu. Na 3,17 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Mieszanka parmigiano reggiano, sól koszerna i pieprz, orzo i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Orzo Risotto Z Kapustą I Kiełbasą Z Kurczaka, Easy Lemon Orzo Faux Risotto, oraz Łatwe risotto z dyni i pikantną kiełbasą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać kiełbasę i gotować, rozbijając ją na małe kawałki, aż nie będzie już różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
3
Dodaj szalotka i podsmażyć, aż półprzezroczyste, o 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
4
Dodać orzo i wodę lub bulion. Użyj drewnianej łyżki, aby pomóc zeskrobać każdy z brązowych bitów na dnie patelni z kiełbasy. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i zmniejszyć ogień do średnio-niskiego. Gotować, od czasu do czasu mieszając, aż orzo wchłonie cały płyn i zostanie ugotowane (dodać więcej płynu, jeśli orzo zacznie wysychać lub przyklei się do dna). Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z groszkiem i pozostawić do gotowania na minutę lub dwie, aby rozmrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Zdjąć z ognia i wymieszać z parmezanem i pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
6
Podawać natychmiast.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia42
Magazyn