Proste Idealne Enchiladas

Proste Idealne Enchiladas
Jeśli chcesz dodać więcej Meksykańskie przepisy do swojego repertuaru, proste idealne Enchiladas może być przepis należy spróbować. Jedna porcja zawiera 608 kalorii, 24g białka, oraz 35g tłuszczu. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,69 USD za porcję. 216 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Jeśli masz pod ręką oliwki, mieloną wołowinę, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Sprawdza się jako niedrogie danie główne. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, który jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Proste Idealne Enchiladas, Proste, Doskonałe Enchilady, oraz Proste Idealne Enchiladas.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
W rondelku na średnim ogniu połącz olej rzepakowy i mąkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Ubij razem i pozwól bulgotać przez 1 minutę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
3
Wlać czerwony sos, bulion z kurczaka, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu podczas przygotowywania pozostałych składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Sos CzerwonySos Czerwony
1
Gdy sos się gotuje, zrumień mieloną wołowinę z cebulą na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Catalina)(polecane: Catalina)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Odcedź tłuszcz, dodaj sól i wymieszaj, aby połączyć. Wyłącz ogrzewanie i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1
Na małej patelni na średnim ogniu podgrzej trochę oleju rzepakowego. Lekko usmaż tortille, aż będą miękkie. Nie ostry.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Odcedź na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym. Powtarzaj, aż wszystkie tortille zostaną usmażone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Rozłóż 1/2 szklanki sosu na dnie naczynia do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali. Następnie, pojedynczo, zanurz każdą tortillę w sosie. Ułóż tortillę nasączoną sosem na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
5
Ułóż na mieszance mięsnej, papryczkach chili, zielonej cebuli i czarnych oliwkach. Na wierzch z dużą porcją startego sera Cheddar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Kukurydziane (patrz Poniżej)Ciasto Kukurydziane (patrz Poniżej)
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
6
Zwiń tortillę, aby zawierała nadzienie w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
7
Umieść szew tortilli stroną do dołu w naczyniu do pieczenia. Powtórz z resztą tortilli i polej pozostałym sosem. Zakończ obfitym posypaniem sera i innych kawałków chili, zielonej cebuli lub oliwek, które pozostały z nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
8
Piecz enchilady przez 20 minut lub do momentu, gdy będą musujące.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Posyp posiekaną kolendrę i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe to świetny wybór dla enchilady. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Stoltz Organic Pinot Noir. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Stoltz Organic Pinot Noir
Stoltz Organic Pinot Noir
Ten Pinot dobrze prezentuje się dzięki głębokiemu, bogatemu kolorowi i kwiatowemu aromatowi dla organicznego wąwozu Columbia Pinot noir. Wszystko jest po to, aby to wino albo powitało lata starzenia, albo zostało wypite na miejscu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn