Prosta Solanka Z Kurczaka
Prosta solanka z kurczaka wymaga mniej więcej 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 137 kalorii. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 867 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Jeśli masz koszerną sól, cukier, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 15%. Podobne przepisy to Pomarańczowy Pieczony kurczak z solanką do piwa, Podstawowa, uniwersalna solanka do mięs, kurczaków i indyków, oraz Jak Solać indyka.
Instrukcje
Wlać ciepłą wodę do pojemnika, który jest dwukrotnie większy niż objętość wody.
Wlać sól, cukier, sos sojowy i oliwę z oliwek. Mieszaj, aż cukier i sól rozpuszczą się, a następnie pozostaw solankę do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Aby użyć, umieść kurczaka w solance, przykryj i przechowuj w lodówce dwie godziny na piersi bez skóry, 4 godziny na kawałki z kością i 4 godziny na noc dla całych kurcząt.
Odcedzić i osuszyć kurczaka przed gotowaniem. Jeden galon solanki wystarcza na 6 funtów całego kurczaka lub kawałków kurczaka z kością i do 10 funtów piersi kurczaka bez skóry, bez kości.