Prosciutto zawinięte Figowo-orzechowe placki z gorgonzolą

Prosciutto zawinięte Figowo-orzechowe placki z gorgonzolą
Ten przepis służy 8. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 619 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz kawałki orzechów pekan, liście tymianku, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Prosciutto-owinięta Gorgonzola z rukolą, Prosciutto Owinięte Gorgonzola Nadziewane Figi, oraz Łatwe Pecan Hand Pie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Uformuj skorupę: mąkę i sól w robocie kuchennym do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Dodać masło i proces, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek, około 10 sekund. Po uruchomieniu maszyny dodawać wodę z lodem w powolnym, stałym strumieniu, aż ciasto się połączy (nie dłużej niż 30 sekund). Podzielić ciasto na pół, uformować każdy w kwadrat i owinąć w plastik. Ciasto przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę (lub do 2 dni), lub zamrażać do 1 miesiąca.Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj zimne ciasto do grubości 1/8 cala. Używając noża do parowania, Wytnij osiem 5-calowych kwadratów i dopasuj do filiżanek standardowej wielkości puszki muffin, pozostawiając zwis dookoła. Przechowywać w lodówce przez 30 minut. Zachowaj resztki ciasta do innego użytku.Wykonaj nadzienie orzechowe: włóż orzechy do robota kuchennego. Po uruchomieniu procesora powoli dodawać olej, aż mieszanina zostanie drobno posiekana.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Gotowanie PolentyGotowanie Polenty
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
3
Dodać skórkę cytrynową i liście tymianku, doprawić solą i pieprzem. Zeskrobać mieszaninę do małej miski i mieszać do połączenia. Odstawić.Zrób ciasto ręczne: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Nadzienie orzechowe podzielić równomiernie na dnie schłodzonych puszek muffinowych wyłożonych cieście. Osnową każdą przyciętą, całą figę z jednym plasterkiem prosciutto, umieszczając każdy w wypełnionym orzechami otworze na muffinki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
ProsciuttoProsciutto
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowanie PolentyGotowanie Polenty
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Posypać wierzchy gorgonzolą, dodając niewielką mżawkę miodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GorgonzolaGorgonzola
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
5
Pędzel z myciem jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
6
Umieść puszkę na muffinki w nagrzanym piekarniku i zmniejsz temperaturę do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowanie PolentyGotowanie Polenty
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Piec ciasta, aż top skorupy są złotobrązowe i figi są dość miękkie i prosciutto jest chrupiące, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia w puszce na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
9
Wyjąć z puszek ciasta ręczne i podawać z mżawką miodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn