Prosciutto zawinięte Figowo-orzechowe placki z gorgonzolą
Ten przepis służy 8. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 619 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz kawałki orzechów pekan, liście tymianku, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Prosciutto-owinięta Gorgonzola z rukolą, Prosciutto Owinięte Gorgonzola Nadziewane Figi, oraz Łatwe Pecan Hand Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Uformuj skorupę: mąkę i sól w robocie kuchennym do połączenia.
Dodać masło i proces, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek, około 10 sekund. Po uruchomieniu maszyny dodawać wodę z lodem w powolnym, stałym strumieniu, aż ciasto się połączy (nie dłużej niż 30 sekund). Podzielić ciasto na pół, uformować każdy w kwadrat i owinąć w plastik. Ciasto przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę (lub do 2 dni), lub zamrażać do 1 miesiąca.Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj zimne ciasto do grubości 1/8 cala. Używając noża do parowania, Wytnij osiem 5-calowych kwadratów i dopasuj do filiżanek standardowej wielkości puszki muffin, pozostawiając zwis dookoła. Przechowywać w lodówce przez 30 minut. Zachowaj resztki ciasta do innego użytku.Wykonaj nadzienie orzechowe: włóż orzechy do robota kuchennego. Po uruchomieniu procesora powoli dodawać olej, aż mieszanina zostanie drobno posiekana.
Dodać skórkę cytrynową i liście tymianku, doprawić solą i pieprzem. Zeskrobać mieszaninę do małej miski i mieszać do połączenia. Odstawić.Zrób ciasto ręczne: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Nadzienie orzechowe podzielić równomiernie na dnie schłodzonych puszek muffinowych wyłożonych cieście. Osnową każdą przyciętą, całą figę z jednym plasterkiem prosciutto, umieszczając każdy w wypełnionym orzechami otworze na muffinki.
Posypać wierzchy gorgonzolą, dodając niewielką mżawkę miodu.
Umieść puszkę na muffinki w nagrzanym piekarniku i zmniejsz temperaturę do 37
Piec ciasta, aż top skorupy są złotobrązowe i figi są dość miękkie i prosciutto jest chrupiące, o 25 protokół.
Pozostaw do całkowitego ostygnięcia w puszce na stojaku z drutu.
Wyjąć z puszek ciasta ręczne i podawać z mżawką miodu.