Profiteroles
Profiteroles może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz sól, wodę, margarynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Profiteroles, Profiteroles, oraz Profiteroles.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 204°. W 2 1/2-quart rondel, podgrzać wodę i 1/2 szklanki masła do walcowania wrzenia. Wymieszać z mąką. Zmniejszyć ciepło do niskiego; energicznie mieszać na małym ogniu około 1 minuty lub aż mieszanina utworzy kulkę.
Ubić w jajkach, wszystko na raz, łyżką. Kontynuuj bicie, aż będzie gładkie. Upuść ciasto na poziomie łyżki stołowejpełnia około 1 1/2 cala od siebie na arkuszach ciasteczek, aby uzyskać 36 profiteroles.
Piec 20 do 25 minut lub aż nadmuchane i złoty. Schłodzić z dala od projektu, około 30 minut.
Tymczasem w rondlu 2-ćwiartkowym wymieszaj cukier granulowany, skrobię kukurydzianą i sól. Stopniowo mieszać w pół i pół. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i zagotuje się. Zagotować i wymieszać 1 minutę. Stopniowo mieszaj co najmniej połowę gorącej mieszaniny do żółtek, a następnie ponownie mieszaj do gorącej mieszaniny w rondlu. Zagotować i wymieszać 1 minutę.
Zdjąć z ognia. Wymieszać 2 łyżki masła i wanilię.
Wlać nadzienie do miski. Naciśnij folię na wypełnienie, aby zapobiec tworzeniu się twardej warstwy na górze. Przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę lub do ostygnięcia.
Przeciąć Pufy poziomo na pół. Napełnij Pufy nadzieniem; wymień Topy. Cukier puder przesiać na wierzch. Przykryć; przechowywać w lodówce aż do podania.
Podawać skropione polewą czekoladową. Pozostałe profiterole przechowywać w lodówce.