Precel-smażony stek z sosem Mango-cebula

Precel-smażony stek z sosem Mango-cebula
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 738 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.73 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną kolendrę, jajka, steki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Stek i sos z cebulą, Stek W Kostce Z Sosem Cebulowym, oraz Stek Salisbury Z Sosem Cebulowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
W przypadku steków: przetworzyć precle w robocie kuchennym, aż będzie dobrze. Weź 3 płytkie miski. W jednym ubijamy jajka i mleko. W innym wymieszać mąkę, sól, pieprz, suszone liście kozieradki, paprykę, mieloną kolendrę i mielony kminek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Liście KozieradkiSuszone Liście Kozieradki
Kolendra MielonaKolendra Mielona
Kminek MielonyKminek Mielony
Pokroić Na Kawałki O średnicy 3/8 CalaPokroić Na Kawałki O średnicy 3/8 Cala
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(Keebler)(Keebler)
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Do ostatniej miski wlać okruchy precla. Zapisz 2 łyżki mąki smakowej do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić Na Kawałki O średnicy 3/8 CalaPokroić Na Kawałki O średnicy 3/8 Cala
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Zrób sobie linię montażową: zanurz 1 stek z obu stron w mące smakowej, upewniając się, że jest dobrze powlekany, ale odkurz nadmiar. Następnie szybko zanurz go w jajku i podnieś, pozwalając, aby nadmiar spłynął z powrotem do miski. Na koniec wsad obie strony w okruchy precla. Powtórz z pozostałymi stekami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić Na Kawałki O średnicy 3/8 CalaPokroić Na Kawałki O średnicy 3/8 Cala
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Umieść powlekane steki na tacy blachy wyposażonej w regał chłodzący i pozwól steki odpocząć przez 15 minut, aby powłoka przylegała do mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
6
Do sosu: roztopić masło w rondlu na średnim ogniu i dodać cebulę i szczyptę soli. Pocić, aż cebula będzie przezroczysta i zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Dodaj zarezerwowane 2 łyżki mąki smakowej i gotować kilka minut, aż mąka nie pachnie surowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
8
Dodaj bulion, chutney z mango i sos sojowy. Wymieszać, tak aby nie tworzyły się grudki i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż sos zgęstnieje do konsystencji sosu, 5 do 10 protokół. Smak i ponownie doprawić, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney Z MangoChutney Z Mango
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
9
W dużej patelni żeliwnej, dodać tyle oleju, aby pochodzić po bokach przez 1-calowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Podgrzej go na średnim ogniu, aż się połyśnie; będziesz wiedział, że olej jest wystarczająco gorący, gdy szczypta mąki skwierczy w kontakcie z olejem. Ułóż tacę na arkusze z ręcznikami papierowymi i umieść na górze regał chłodzący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
11
Delikatnie połóż steki na oleju; być może będziesz musiał to zrobić partiami. Gotować z każdej strony, aż złoty, o 3 protokół. Gdy obie strony są gotowane, położyć steki na tacy wyłożonej papierowym ręcznikiem arkusza i pop do piekarnika, aby utrzymać ciepło podczas wykonywania następnej partii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
12
Steki podawać z sosem łyżką na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn