Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 738 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.73 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną kolendrę, jajka, steki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Stek i sos z cebulą, Stek W Kostce Z Sosem Cebulowym, oraz Stek Salisbury Z Sosem Cebulowym dla podobnych receptur.
W przypadku steków: przetworzyć precle w robocie kuchennym, aż będzie dobrze. Weź 3 płytkie miski. W jednym ubijamy jajka i mleko. W innym wymieszać mąkę, sól, pieprz, suszone liście kozieradki, paprykę, mieloną kolendrę i mielony kminek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Liście Kozieradki
Kolendra Mielona
Kminek Mielony
Pokroić Na Kawałki O średnicy 3/8 Cala
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
8 (U-12) Krewetek
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(Keebler)
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Do ostatniej miski wlać okruchy precla. Zapisz 2 łyżki mąki smakowej do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić Na Kawałki O średnicy 3/8 Cala
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Zrób sobie linię montażową: zanurz 1 stek z obu stron w mące smakowej, upewniając się, że jest dobrze powlekany, ale odkurz nadmiar. Następnie szybko zanurz go w jajku i podnieś, pozwalając, aby nadmiar spłynął z powrotem do miski. Na koniec wsad obie strony w okruchy precla. Powtórz z pozostałymi stekami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić Na Kawałki O średnicy 3/8 Cala
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Umieść powlekane steki na tacy blachy wyposażonej w regał chłodzący i pozwól steki odpocząć przez 15 minut, aby powłoka przylegała do mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
6
Do sosu: roztopić masło w rondlu na średnim ogniu i dodać cebulę i szczyptę soli. Pocić, aż cebula będzie przezroczysta i zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
20 Cienkich Plastrów Cukinii
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Dodaj zarezerwowane 2 łyżki mąki smakowej i gotować kilka minut, aż mąka nie pachnie surowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
8
Dodaj bulion, chutney z mango i sos sojowy. Wymieszać, tak aby nie tworzyły się grudki i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż sos zgęstnieje do konsystencji sosu, 5 do 10 protokół. Smak i ponownie doprawić, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney Z Mango
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
9
W dużej patelni żeliwnej, dodać tyle oleju, aby pochodzić po bokach przez 1-calowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Podgrzej go na średnim ogniu, aż się połyśnie; będziesz wiedział, że olej jest wystarczająco gorący, gdy szczypta mąki skwierczy w kontakcie z olejem. Ułóż tacę na arkusze z ręcznikami papierowymi i umieść na górze regał chłodzący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
11
Delikatnie połóż steki na oleju; być może będziesz musiał to zrobić partiami. Gotować z każdej strony, aż złoty, o 3 protokół. Gdy obie strony są gotowane, położyć steki na tacy wyłożonej papierowym ręcznikiem arkusza i pop do piekarnika, aby utrzymać ciepło podczas wykonywania następnej partii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.