Prażone buraki z glazurą balsamiczną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj prażonych buraków z glazurą balsamiczną. Jedna porcja zawiera 147 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,08 zł za porcję. Mieszanka niedrogiego octu balsamicznego, sól koszerna, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis od Serious Eats ma 345 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Prażone Buraki Czerwone I Żółte Z Glazurą Balsamiczną, Prażone buraki z balsamicznym i oliwą z oliwek, oraz Prażone Buraki Z Octem Balsamicznym, Czosnkiem I Tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową.
Usunąć liściaste łodygi i korzenie buraków i obierać każdą z nich obieraczką do warzyw.
Pokroić buraki w kawałki 1 1/2 cala.
Pokrojone buraki ułożyć na przygotowanej blasze do pieczenia i wymieszać z oliwą i solą. Piecz, aż buraki będą miękkie po przekłuciu cienkim ostrzem noża, 35 do 40 minut, rzucając raz łopatką w połowie.
Tymczasem, połączyć ocet i syrop klonowy w małej patelni. Gotować na średnim ogniu, aż płyn zmniejszy się o około połowę(jeśli lekko pokryje tył metalowej łyżki). Zwróć szczególną uwagę i pamiętaj, aby nie nadmiernie go zmniejszyć; bardzo szybko przechodzi ze słodkiego i syropowego do spalonego i twardego.
Polewę wrzucić z prażonymi burakami i schłodzić, aż będzie gotowa do podania.