Prażone buraki z balsamicznym i oliwą z oliwek

Prażone buraki z balsamicznym i oliwą z oliwek
Prażone buraki z balsamicznym i oliwą z oliwek to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawka. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 109 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Mieszanka zwykłej oliwy z oliwek, buraków, liści bazylii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Prażone buraki z glazurą balsamiczną, Prażone Buraki Czerwone I Żółte Z Glazurą Balsamiczną, oraz Prażone Buraki Z Octem Balsamicznym, Czosnkiem I Tymiankiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Odetnij wszystkie, ale 2 cale buraków. Buraki umyć; pozostawić w całości z przyczepionymi końcami korzeni.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
3
Buraki umieścić na patelni o wymiarach 13x9 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
5
Skropić olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Pieczemy odkryte około 40 minut lub do miękkości buraków.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
7
Odstawić buraki do ostygnięcia, aż będą łatwe w obsłudze, około 30 minut. Buraki obrać i odciąć końce korzeni; buraki pokroić w plastry 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
8
W średniej misce, wrzucić buraki, bazylia i ocet.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
BazyliaBazylia
BurakBurak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn