Prażone Buraczki Dziecięce Z Balsamicznym, Pomarańczowym I Miętowym
Prażone buraczki z dodatkiem Balsamiki, pomarańczy i mięty mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 75 porcji z 18 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką miętę, oliwę z oliwek, ocet balsamiczny i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Pieczone buraczki i sałatka pomarańczowa z serem pleśniowym, Pieczona marchewka z Chile, miętą i pomarańczową glazurą, oraz Pieczona Marchewka Z Chile, Miętą I Pomarańczową Glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. dokładnie umyj buraki i osusz ręcznikami papierowymi.
Umieścić na patelni, dodać oliwę z oliwek, doprawić solą i pieprzem, a buraki wrzucić do obtarcia. Przykryć patelnię folią aluminiową i piec, aż buraki będą miękkie po przekłuciu widelcem, około 1 godziny.
Przenieś patelnię do stojaka z drutu i pozwól burakom ostygnąć do temperatury pokojowej. Zsuń skórki i ćwiartuj buraki wzdłuż.W międzyczasie, w małym rondlu na średnim ogniu, połączyć ocet i brązowy cukier i doprowadzić do duszenia, mieszając do rozpuszczenia cukru. Gotować, aż sos jest lekko zagęszczony, 5 do 7 protokół.
Wyjąć z ognia i ostudzić.Tuż przed podaniem, w dużej misce, połączyć buraki, sos balsamiczny, połowę mięty, sól i pieprz, i wrzucić do połączenia.
Przełożyć na półmisek. Za pomocą cytrusów zester, zest paski pomarańczy bezpośrednio na buraki tak będą wchłaniać aromatyczny olej ze skórki.