Prażona Tequila-dorsz Limonkowy
Prażona w patelni Tequila-dorsz Limonkowy jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 305 kalorii, 30g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz serrano chile, oliwę z oliwek, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest solidne. Spróbuj Arkusz Patelnia Chili Lime Dorsz, Grillowana Sałatka z kurczaka Tequila-Limonka z winegretem Tequila-Limonka, oraz Tequila Limonka Pieczona Pierś Z Indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Filety osuszyć, posypać lekko solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w patelni żeliwnej lub bezpiecznej dla piekarnika na dużym ogniu. Dorsz Sear z jednej strony 2 do 3 minut.
Zdjąć z ognia i wlać tequilę na patelnię. Zawirować tequilę wokół ryby, i szybko lekki płyn z długim meczu lub zapalniczki. Pozostawić do płomienia 10 sekund.
Obrócić filety i posypać sokiem z limonki i serrano chile. Piecz w temperaturze 425 przez 6 do 8 minut lub do łuszczenia się i nieprzezroczystości.
Wyjąć z piekarnika i posypać kolendrą.
Uwaga na wino: piękne, uniwersalne wino do połączenia z tym przepisem na dorsza to Chateau Ste. Michelle 2004 Horse Heaven Sauvignon Blanc (18 Dolarów). Jeśli chcesz poszerzyć swój repertuar vino, spróbuj Drylands Estate Sauvignon Blanc, 2004, Marlborough, Nowa Zelandia (18 USD), polecany przez Michaela Flynna, dyrektora wina i sommeliera dla restauracji Kinkead ' S w Waszyngtonie.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Cod działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.