Praliny Południowe
Praliny Południowe mogą być tylko hor d ' oeuvre, którego szukasz. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 108 kalorii, 0g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 42 i kosztuje 18 centów za porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką brązowy cukier, ciężką śmietanę do ubijania, ekstrakt z wanillanu i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Praliny Południowe, Praliny Południowe, oraz Pralinki Pekan Południowy dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużym ciężkim rondlu połącz brązowy cukier, śmietanę, syrop kukurydziany i sól. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ciągle mieszając. Gotuj, aż termometr do cukierków wskaże 230° (stopień gwintu), od czasu do czasu mieszając.
Ostrożnie dodaj orzechy pekan i masło. Gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż termometr do cukierków wskaże 236° (stopień miękkiej kulki).
Zdjąć z ognia; dodać wanilię. Ubij drewnianą łyżką, aż cukierek zgęstnieje i zacznie tracić połysk, około 4-5 minut.
Szybko upuść, nakładając łyżki stołowe na woskowany papier; rozłóż na 2 cale. paszteciki.
Odstaw do zastygnięcia. Przechowywać w hermetycznym pojemniku.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern działa naprawdę dobrze z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowym jedzeniem. Przyjazne dla żywności Riesling lub białe wino musujące będą pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie nadaje się do dań z grilla. Jednym z win, które można spróbować, jest dr Hermann Urziger Wurzgarten Kabinett Riesling. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Dr Hermann Urziger Wurzgarten Kabinett Riesling]()
Dr Hermann Urziger Wurzgarten Kabinett Riesling
Mieszanka gleby z czerwonego piaskowca i łupków tworzy niepowtarzalny charakter Urziger Würzgarten. Gleba rozwinie egzotyczne, pikantne aromaty w winie, a także zwiększy potencjał starzenia. Winogrona są zbierane ręcznie w optymalnej dojrzałości, moszcz jest fermentowany w zbiornikach ze stali nierdzewnej i butelkowany młody, aby zachować jego żywotność i świeżość. To wino zostało butelkowane w lutym 2008 roku.Jasnożółty zielony kolor, zapach przypraw i owoców pestkowych z nutami czerwonych jagód. Smak: jest jasny i świeży z odrobiną cukru resztkowego. Delikatna kwasowość z delikatnymi nutami miodu i długim pikantnym finiszem.