Praliny
Praliny to bezglutenowe i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 143 kalorie, 1G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sody oczyszczonej, masło, sól, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Przepis ten zachwycił 392 osoby. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Praliny, Praliny, oraz Praliny dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 jest to krok opcjonalny. Rozgrzej piekarnik do 300 F.
Połówki orzechów pekan umieścić na blasze do pieczenia w jednej warstwie i tosty przez 10 minut, obracając raz.
Ochłoń.2 Linia dwie blachy do pieczenia z pergaminem lub Silpat i odstawić.
Wymieszać biały i brązowy cukier i sodę oczyszczoną w rondlu 3-quart. Wymieszać z jasną śmietaną i umieścić na średnim lub średnim ogniu. Gotować, ubijając od czasu do czasu, aż mieszanina osiągnie 113° na termometrze cukierków (około 25 minut). Lekkie pienienie i sporadyczne bulgotanie w mieszaninie (wygląda na to, że sapie) są normalne na tym etapie.3 Jak tylko temperatura osiągnie 235 F, dodaj masło i mieszaj, aż masło zostanie całkowicie stopione i mieszanina zostanie dobrze połączona (około 1 minuty).4
Usunąć mieszaninę z ognia i mieszać w brandy i pekan aż dobrze pokryte. Kontynuuj mieszanie, aby lekko ostygnąć (około 1-2 minut). Szybko upuść łyżki na przygotowane blachy do pieczenia.
Niech ostygnie całkowicie.Przechowywać w szczelnym pojemniku do 3-5 dni.