Prażone buraki słodko-kwaśne, marchew i pasternak
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przystawka? Prażone buraki słodko-kwaśne, marchew i pasternak może być super przepis spróbować. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 181 kalorii. Ten przepis służy 7. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz buraki, cytrynę, gałązki tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Prażony Pasternak i buraki z owczym Fetanem i estragonem, Prażone buraki i pasternak z czarnymi oliwkami i pomarańczami, oraz Buraki Harvard (Buraki Czerwone Słodko-Kwaśne).
Instrukcje
Paruj pierwsze 3 składniki, pod przykryciem, 5 minut.
Umieść na płytkiej patelni pokrytej natryskiem do gotowania.
Połączyć syrop i ocet; odstawić.
Wycisnąć sok z cytryny do miski; dodać połówki cytryny do mieszanki buraków.
Połącz sok, olej, kolendrę, estragon i 12 gałązek tymianku.
Wlać mieszaninę buraczaną; dobrze wymieszać.
Piec w temperaturze 400 przez 30 minut.
Wlać mieszaninę syropu na mieszaninę buraczaną; dobrze wymieszać, aby pokryć.
Piec dodatkowe 30 minut lub aż buraki będą miękkie. Odrzuć połówki cytryny.
W razie potrzeby udekoruj dodatkowymi gałązkami tymianku.