Prażony Balsamiczny Radicchio
Prażony balsamiczny Radicchio wymaga około 45 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 141 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny przepis fodmap służy 4 i kosztuje 2,22 zł za porcję. Mieszanka octu balsamicznego, tymianku, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 87%. Prażony Balsamiczny Radicchio, Prażone balsamiczne Radicchio i gruszki, oraz Flat Iron Steak z balsamicznym pieczonym Radicchio są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. opłucz kliny w zimnej wodzie; delikatnie otrząśnij nadmiar wody (nie wysychaj całkowicie).
Umieścić radicchio w dużej misce.
Skropić oliwą z oliwek i posypać tymiankiem, solą i pieprzem; wrzucić do herbu.
Ułóż kliny radicchio, 1 pokrój bok do góry, na obramowanej blasze do pieczenia. Pieczeń aż zwiędnie, o 12 protokół. Obrócić i piec do miękkości, o 8 minut dłużej.
Ułożyć radicchio na półmisku, skropić octem balsamicznym i podawać.
Radicchio (włoska cykoria czerwonolistna) występuje w wielu odmianach. Najbardziej rozpowszechnione w tym kraju są odmiany okrągłe głowy (di Castelfranco lub di Chioggia), tradycyjnie używane do sałatek, oraz długie, płaskie, w kształcie palca radicchio di Treviso, który jest doskonały z grilla.