Południowy chleb ze słodkich ziemniaków z orzechami pekan
Południowy słodki chleb ziemniaczany z orzechami pekan może być tylko chleb, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 447 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 72 grosze za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, mleko, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 92 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 52%. Spróbuj Południowy Chleb Ze Słodkich Ziemniaków, Południowy Chleb Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Południowy Chleb Ze Słodkich Ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C ). Nasmaruj patelnię bochenkową 8x4 cala.
W średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, cynamon gałki muszkatołowej i cukier.
Dodać jajka, olej i mleko; wymieszać do dobrze wymieszanego. Na koniec wymieszaj tłuczone słodkie ziemniaki, pekany i złote rodzynki.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec przez 70 minut, lub aż wykałaczka włożona wyjdzie czysty. Pozostawić chleb do ostygnięcia na patelni co najmniej 15 minut przed wyjęciem. Aby uzyskać najlepszy smak, przechowuj na noc przed podaniem.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować Schloss Vollrads Riesling Spatlese. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 29 dolarów za butelkę.
Schloss Vollrads Riesling Spatlese
Klasyczny naturalny słodki Spatlese z ładną kwasowością i eleganckim, naturalnym cukrem resztkowym. Selektywne zbiory, delikatne przetwarzanie moszczu, systematyczne klarowanie, powolna fermentacja i staranne wykończenie to podstawy tego tradycyjnego Rieslinga Vollradsa.To wino doskonale komponuje się z kuchnią azjatycką ze względu na harmonię słodyczy i kwasowości. Również ciekawe połączenia smakowe można osiągnąć poprzez połączenie sera z niebieskimi żyłkami lub deseru owocowego.