Przepis South Indian Curry warzyw jest gotowy w około 55 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 494 kalorie. 14 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną kolendrę, bulion warzywny, groszek cukrowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 86%. Spróbuj Południowoindyjskie Curry Warzywne, South Indian Inspired Sambar Vegetable Curry, oraz Bakłażan Południowoindyjski (Bakłażan) Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać olej w grubym dnie zapiekanki lub patelni na małym ogniu i smażyć pokrojoną cebulę posypaną odrobiną soli, aż zacznie mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Dodać paski chile i imbiru i mieszać co jakiś czas podczas gotowania przez około 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
3
Dodaj płatki chili, kurkumę, kminek, kolendrę i imbir. Dobrze wymieszać i niech gotować przez około 1 minutę lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Kurkuma
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
¼ łyżeczki Oregano
4
Wlać mleko kokosowe, bulion, cukier i pastę z tamaryndowca. Wymieszać, aby połączyć. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i dodać najpierw kalafior, a następnie brokuły. Gotować przez 10 minut, a następnie dodać fasolkę szparagową i kukurydzę. Sprawdź warzywa po około 5 minut lub tak, aby zobaczyć, czy są one miękkie, pozwalając im gotować dłużej w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Tamaryndowa
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Krakersy Pełnoziarniste
Fasola Szparagowa
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Kukurydza Dla Niemowląt
1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
5
Gdy będą miękkie dodajemy cukier i doprawiamy do smaku, do smaku. Gdy groszek cukrowy jest gorący, podawaj obficie posypane ziołami do wyboru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Cukrowy
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Aichenberg Premium Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.