Południowoamerykański stek z flanki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.29 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 367 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jest to dość drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Mieszanka pomarańczy, chipotle chiles w sosie adobo, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Południowoamerykański Marynowany Stek Z Desek Cedrowych, Fajny Jazz i gorący do kłusowania południowoamerykański stek Chimichurri!, oraz Południowoamerykański Dip.
Instrukcje
1
Wycisnąć sok z 1 pomarańczy i wlać do robota kuchennego lub blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowy
Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać czosnek, kolendra, chiles i ich sos, olej, ocet, kminek, kolendra, i 1/2 łyżeczki soli. Wirować, aż drobno pured.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Kolendra
Ocet
Papryka Chili
Czosnek
Kminek
SOS
Sól
Olej Do Smażenia
3
Umieść stek w plastikowej torbie o pojemności 1 litrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
4
Wlać mieszankę kolendry-chipotle na stek i worek uszczelniający. Schłodzić co najmniej 1 godzinę lub do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Kolendra
Stek
5
Wyciągnij stek z marynaty (wyrzuć marynatę) i połóż na naoliwionym grillu na solidnym łóżku ze średnio gorących węgli lub średnio gorących na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 3 do 4 sekund); zamknij pokrywę grilla gazowego. Gotować stek, obracając co 4 do 5 minut, aż zbrązowieje z obu stron i zrobić według własnych upodobań w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), o 12 minut w sumie średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
6
Przełożyć stek na obramowaną deskę lub talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
7
Pozostaw 3 do 5 minut.
8
Cienko pokroić mięso w poprzek ziarna. Również pokroić pozostałą pomarańczę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowy
Ziarna
Mięso
9
Podawać stek z plasterkami pomarańczy do wyciśnięcia na porcjach i dodać sól do smaku.
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Grgich Hills Estate Merlot z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 47 dolarów za butelkę.