Południowoamerykański Stek Z Flanki

Południowoamerykański stek z flanki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.29 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 367 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Jest to dość drogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Mieszanka pomarańczy, chipotle chiles w sosie adobo, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Południowoamerykański Marynowany Stek Z Desek Cedrowych, Fajny Jazz i gorący do kłusowania południowoamerykański stek Chimichurri!, oraz Południowoamerykański Dip.
Instrukcje
Wycisnąć sok z 1 pomarańczy i wlać do robota kuchennego lub blendera.
Dodać czosnek, kolendra, chiles i ich sos, olej, ocet, kminek, kolendra, i 1/2 łyżeczki soli. Wirować, aż drobno pured.
Umieść stek w plastikowej torbie o pojemności 1 litrów.
Wlać mieszankę kolendry-chipotle na stek i worek uszczelniający. Schłodzić co najmniej 1 godzinę lub do 1 dnia.
Wyciągnij stek z marynaty (wyrzuć marynatę) i połóż na naoliwionym grillu na solidnym łóżku ze średnio gorących węgli lub średnio gorących na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 3 do 4 sekund); zamknij pokrywę grilla gazowego. Gotować stek, obracając co 4 do 5 minut, aż zbrązowieje z obu stron i zrobić według własnych upodobań w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), o 12 minut w sumie średnio rzadkie.
Przełożyć stek na obramowaną deskę lub talerz.
Cienko pokroić mięso w poprzek ziarna. Również pokroić pozostałą pomarańczę.
Podawać stek z plasterkami pomarańczy do wyciśnięcia na porcjach i dodać sól do smaku.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Grgich Hills Estate Merlot z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 47 dolarów za butelkę.
![Grgich Hills Estate Merlot]()
Grgich Hills Estate Merlot
Chłodny klimat Merlot z jasnymi owocowymi smakami i przyjemną w ustach kwasowością z winnic Grgich Hills w południowej Dolinie Napa, uprawianych bez sztucznych nawozów, pestycydów i herbicydów. Z cudownie złożonymi aromatami żurawiny, cedru i prażonych orzechów laskowych, to wino jest idealnym partnerem do polędwicy wołowej, jagnięciny lub pieczonej wieprzowiny.