Powolna Kuchenka Mussaman Curry
Przepis wolny kuchenka Mussaman Curry może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w przybliżeniu 4 godziny i 35 minut. Jedna porcja zawiera 584 kalorie, 29g białka, oraz 43g tłuszczu. Na 2,17 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, prażone na sucho orzeszki ziemne, tajski sos rybny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest solidne. Spróbuj Mussaman Curry Pasta, Krewetki w sosie curry, oraz Kurczak Curry Wolnoopalający dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ziemniaki i cebulę w powolnej kuchence.
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu. Gotować wołowinę i czosnek razem w roztopionym maśle, aż wołowina jest rumiane ze wszystkich stron.
Przenieś wołowinę i czosnek do powolnej kuchenki, utrzymując kapiele z wołowiny na patelni.
Powrót patelni na średnim ogniu. Wymieszać mleko kokosowe, masło orzechowe, i curry w zastrzeżone drippings wołowiny; gotować i mieszać, aż masło orzechowe topi.
Wlać mieszaninę mleka kokosowego do wolnej kuchenki. Włącz powolną kuchenkę na niskie; wymieszać sos rybny, brązowy cukier, i bulion wołowy do powolnej kuchence.
Gotuj na niskim poziomie, aż wołowina będzie przetargu widłowego, 4 do 6 godzin. Wymieszać orzeszki ziemne do curry około 30 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować David & Nadia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 36 dolarów za butelkę.
![David & Nadia Chenin Blanc]()
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.