Poważnie Bezmięsne: Kret Aproximado
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać poważnie bezmięsne: Mole Aproximado spróbować. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 372 kalorie, 10g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, cukier, chleb, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 107 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zielony Kret w stylu Zacatecas z kurczakiem (Pollo en Mole Verde Zacatecano), Dziś Kolacja: piersi z kurczaka w imbirowym Krecie (Mole de Jengibre con Pechugas de Pollo), oraz Pipian Verde Mole (Zielony kret z pestek dyni) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń łodygi, nasiona i żeberka z papryki chile. Lepiej załóż gumowe rękawiczki. Przykryj je wrzącą wodą i obciążaj, aby pozostały pod wodą. Pozostaw do namoczenia na 30 minut, podczas gdy przygotowujesz Wszystko inne.
Na gorącej, suchej patelni, gotować ząbki czosnku i pomidora przez około 5 protokół, obracając kilka razy.
Odcedzić chiles, rezerwując moczenie wody. W blenderze, połączyć chiles z czosnkiem, pomidor, chleb, cebula, oregano, goździki, cynamon, czarny pieprz, cukier, sól i moc kakao, sok pomarańczowy i 1/2 szklanki chile moczenie wody. Puree bardzo dokładnie, dodając więcej płynu w razie potrzeby, aż masz około 3 1/2 szklanki. Szczep.
Rozgrzać olej roślinny w rondlu na średnim ogniu.
Wlać Kret i gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut, lekko przykryte. Sos powinien przyciemnić się i stać się bardziej skoncentrowany.
Smak i dostosować przyprawy. Czy można spróbować różnych ziół i przypraw? Czekolada? Chiles? Czy jest trochę kwasu i wystarczająco soli? Celuj w złożony, zrównoważony smak. Dodaj również trochę więcej płynu lub gotuj na wolnym ogniu nieco dłużej, aby uzyskać przyjemną, pikantną konsystencję, jak gęsty sos pomidorowy.