Poważne Ciasteczka: Pistacjowo-Wiśniowe Biscotti
Przepis poważne ciasteczka: pistacjowo-wiśniowe Biscotti jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 210 kalorii. Ten przepis służy 14 i kosztuje 42 centów za porcję. 46 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako niedrogi deser. Udaj się do sklepu i podnieś niebieloną mąkę, sól, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pistacjowo-Wiśniowe Biscotti, Biszkopty z pistacjami i suszonymi wiśniami, oraz Biszkopt Czekoladowo-Pistacjowo-Wiśniowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. lekko nasmarować (lub linii z pergaminem) duży (18 x 13-calowy) blacha do pieczenia.
W średniej wielkości misce, beat masło, cukier, sól, wanilia, i przynęty proszku, aż mieszanina jest gładka i kremowa. Ubić jajka; ciasto może wyglądać na lekko zsiadłe. Obniżyć prędkość miksera, dodać mąkę i wymieszać, aż będzie gładka. Ciasto będzie dość miękkie i lepkie, ale powinno utrzymać swój kształt po upuszczeniu go z łyżki. Wymieszać z pistacjami i wiśniami.
Przełożyć ciasto na przygotowaną blachę do pieczenia, kształtując je w chropowatą kłodę o długości około 14 cali. Będzie to około 2 1/2 cala szerokości i około 3/4 cala grubości.
Piec ciasto przez 25 minut.
Wyjmij go z piekarnika i ostudzić na patelni w dowolnym miejscu od 5 do 25 minut; po prostu pracuj w harmonogramie tego, co robisz w kuchni. Pięć minut przed cięciem użyj butelki z rozpylaczem wypełnionej wodą o temperaturze pokojowej, aby lekko, ale dokładnie spryskać kłodę, upewniając się, że pokrywa ona zarówno boki, jak i górę. Zmiękczenie skorupy tylko to trochę sprawi, że krojenie biszkoptów będzie znacznie łatwiejsze. Obniżyć temperaturę piekarnika do 163°. odczekać kolejne 5 minut, a następnie pokroić biszkopty w plastry o grubości od 1/4 do 3/4 cala. Jak grube pokroić je zależy od wielu czynników. Ten przepis, bez orzechów lub żadnych dodatków, jest łatwy do pokrojenia na cienko. Gdy zaczniesz dodawać chipsy, migdały, rodzynki i inne grube składniki, plasterek 3/4 cala jest bardziej realistyczny. Kiedy krojenie, należy wyciąć prosto w górę iw dół, jeśli cięte pod kątem, biszkopty mogą być grubsze na górze niż na dole, i będą przewracać się podczas ich drugiego pieczenia.
Ustawić biszkopty pionowo na przygotowanej blasze do pieczenia.
Wyjąć z piekarnika i przenieść je do stojaka do ostygnięcia.