Poulet à l ' estragon

Poulet à l ' estragon
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Poulet à l ' estragon. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 58g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 786 kalorii. Na 7,36 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jeśli masz pastę pomidorową, pomidory wielkości piłki golfowej, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać ryż basmati można śledzić to danie główne z Budyń ryżowy Basmati z prażonym kokosem jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Poulet Basquaise, Waterzooi de Poulet, oraz Poulet De Provence dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dla Poulet à l ' estragon
Składniki, których będziesz potrzebować
EstragonEstragon
2
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia i ustawić miskę wody z lodem na boku. Wynik X na dnie pomidorów. Gotować przez 5 sekund, lub aż Skórki poluzować na dnie. Odcedzić i obrać pod zimną bieżącą wodą; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
3
Na 5-litrowej patelni do duszenia na średnim ogniu rozpuść masło z olejem. Kurczaka przyprawiamy ze wszystkich stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać kurczaka do strony Skórki patelni w dół i sear aż złoty kolor z obu stron, o 10 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Kurczaka przełożyć na talerz, odstawić i odcedzić z patelni wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Zmniejszyć ogień do średniej i dodać szalotki i cebulę na patelni. Gotować, mieszając, aż szalotka będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj pastę pomidorową i mąkę i gotuj, mieszając, przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
8
Dodać ocet, doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, a następnie wymieszać bulion z kurczaka. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, upewniając się, aby zeskrobać dno patelni. Na patelnię włożyć kurczaka z połową pomidorów i estragonem. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
EstragonEstragon
PomidorPomidor
Cały KurczakCały Kurczak
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać pozostałe pomidory, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 20 minut, lub aż kurczak jest gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Cały KurczakCały Kurczak
10
Do pilawu ryżowego
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
11
Ryż opłukać zimną wodą, aż będzie czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
12
Rozgrzać oliwę w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
13
Dodać szalotkę i gotować, mieszając, aż przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
14
Dodać ryż i wymieszać do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
15
Dodać masło, bulion z kurczaka, sól, liść laurowy, tymianek i estragon i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Przykryć i gotować bez przeszkód na małym ogniu przez 10 do 15 minut. Wyłącz ciepło i odpocznij, przykryty, na 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Liście LauroweLiście Laurowe
EstragonEstragon
MasłoMasło
TymianekTymianek
SólSól
16
Zdejmij pokrywkę i napełnij ryż widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
17
Do żółtej fasoli woskowej Fricassée
18
Doprowadzić duży rondel osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
19
Dodać fasolę i gotować przez 4 protokół, lub do miękkości. Odcedzić, wrzucić fasolę na patelnię na średnim ogniu i wymieszać z masłem. Doprawić solą i pieprzem, a tuż przed podaniem wrzucić liście estragonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
EstragonEstragon
MasłoMasło
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia62
Magazyn