Potrójny Cytrusowy Glazurowany Grillowany Łosoś

Potrójny Cytrusowy Glazurowany Grillowany Łosoś
Potrójny cytrusowy glazurowany Grillowany łosoś to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.51 za porcję. Jedna porcja zawiera 467 kalorii, 36g białka, oraz 28g tłuszczu. Jeśli masz masło, oliwę z oliwek, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Łosoś Grillowany Szkliwiony Cytrusami, Łosoś szkliwiony cytrusem, oraz Łosoś Szkliwiony Cytrusem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Glazura: wszystkie składniki zagotować w średniej wielkości rondlu na średnim ogniu, mieszając, aby stopić przetwory i utrzymać mieszaninę przed spaleniem. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i niech szkliwo zmniejszyć aż syropy, o 15 do 20 protokół. Przyprawy wyregulować solą i świeżo popękanym pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Popękany PieprzPopękany Pieprz
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
PrzetworyPrzetwory
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1
Rozgrzać grill do średniej-wysokiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
2
Obie strony filetów posmarować oliwą z oliwek tuż przed grillowaniem, następnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Grillować łososia przez około 4 minuty z każdej strony, szczotkując glazurą podczas ostatnich kilku minut gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
3
Łososia przełożyć na talerze i posmarować pozostałą glazurą przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn