Potrójnie czekoladowe ciasteczka karmelowe
Przepis na ciasteczka z potrójną czekoladą i karmelem można przygotować w około 45 minut. Ten przepis służy 36 osobom. Za 38 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 246 kalorii, 3 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Mieszanka cukru, masła, polewy czekoladowej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 15%, to danie nie jest tak wspaniałe. Podobne przepisy obejmują potrójnie czekoladowe ciasteczka karmelowe, potrójne orzechowe ciasteczka z potrójnymi kawałkami czekolady i potrójne ciasteczka z musem czekoladowo-kawowo-karmelowym dla miłośników czekolady.
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę. Ubij jajko i wanilię.
Połącz mąkę i kakao; stopniowo dodawać do ubitej masy i dobrze wymieszać. Wymieszaj kawałki czekolady i orzechy pekan.
Umieścić w odległości 2 cali od siebie na nienatłuszczonych blachach do pieczenia. Końcem rączki drewnianej łyżki wykonaj w środku każdej kulki wgłębienie o głębokości od 3/8 do 1/2 cala. Wygładź wszelkie pęknięcia. Każde wgłębienie wypełnić do połowy polewą karmelową.
Piec w temperaturze 350° przez 15-18 minut lub do momentu, aż karmel będzie mocno musujący i ciasteczka się zetną. Studzimy przez 5 minut przed wyjęciem na drucianą kratkę.
Ostudzone ciasteczka posmaruj polewą z cukierków.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Kremowe Sherry, Madera i Prosecco to moje ulubione ciasteczka. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "