Pot-au-Feu

Pot-au-Feu
Pot-au-Feu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na $5.1 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1105 kalorii, 70g białka, oraz 87 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cebulę, wiązaną pieczeń wołową, dekoruj: pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Garnek błyskawiczny spaghetti z sosem mięsnym, Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, oraz Jeden Garnek Makaronu Fajita dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik konwekcyjny do 218° lub zwykły piekarnik do450 z półką w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Mięso osuszyć, następnie natrzeć 2 1/2 łyżeczki soli (łącznie) i ułożyć w 1 warstwie na dużej płytkiej patelni do pieczenia z ćwiartowaną cebulą i połową marchwi. Pieczeń, obracając od czasu do czasu, aż mięso i warzywa są dobrze rumiane, 35 do 45 minut w piecu konwekcyjnym; 45 minut do 1 godziny w zwykłym piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
CebulaCebula
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Mięso i warzywa przełożyć do garnka z dowolnymi sokami z patelni. Patelnia Deglaze z odrobiną wody, skrobanie brązowych bitów, a następnie dodać do garnka z wodą (6 quarts) i 1 łyżeczka soli. Doprowadzić na wolnym ogniu, odtłuszczając pianę i tłuszcz z powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
4
Zwiąż seler, pietruszkę, tymianek, liście laurowe, ziarna pieprzu i goździki w wiązce gazowej i dodaj do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SelerSeler
GoździkiGoździki
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
GarnekGarnek
5
Odetnij ciemnozieloną część z pora, zachowując resztę i umyj. Fold Zielenie i związać w 2 wiązki, a następnie dodać do puli. Delikatnie gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, odtłuszczone w razie potrzeby, aż mięso będzie bardzo miękkie, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Rozgrzej piekarnik do 93° z regałem w dolnej trzeciej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Przełożyć mięso na płytką patelnię do pieczenia, odrzucając kości z krótkich żeber i utrzymywać ciepło, przykryte folią, w piekarniku. Wyrzucić wiązkę gazę, zieleninę por i gotowaną cebulę i marchew z bulionu, a następnie odtłuścić tłuszcz z bulionu skimmerem lub dużą łyżką i utrzymać bulion ciepły na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
MarchewMarchew
ZieloniZieloni
CebulaCebula
BulionBulion
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SkimmerSkimmer
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
8
Ułóż marrowbones (jeśli używasz) pionowo w 1 warstwie w średnim rondlu i dodaj wystarczającą ilość bulionu z garnka (około 1 kwarty), aby przykryć kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
GarnekGarnek
9
Dodaj 1 łyżeczkę soli i gotuj delikatnie, odsłonięte, aż szpik będzie miękki, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
10
Podczas gdy marrowbones gotować, gotować na wolnym ogniu cebulę i pory z 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w pozostałym bulionie w dużym garnku, odkryte, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
PieprzPieprz
BulionBulion
PorPor
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Dodać małe marchewki i rzepy i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż wszystkie warzywa będą miękkie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
RzepaRzepa
1
Przyciąć korzenie z porów, utrzymując końce nienaruszone, następnie, zaczynając 1 1/2 cala od końca korzenia, rozciąć każdy por wzdłuż i umyć między warstwami. Porów związać w 2 pęczki, wiążąc każdy pęczek w 2 miejscach.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
2
Ugotowaną cebulę blanszować w średnim garnku z wrzącą wodą przez 1 minutę, następnie odcedzić i obrać.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
1
Przekładamy szczypcami do talerza (wyrzucamy płyn) i podajemy z plasterkami bagietki i grubą solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
BagietkaBagietka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
2
Odrzuć kość z chuck roast i pokrój chuck o grubości 1/2 cala, a następnie ułóż, wraz z mięsem z krótkich żeberek, na dużym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Wołowa ChuckPieczeń Wołowa Chuck
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
KościKości
MięsoMięso
3
Warzywa przekładamy na talerz łyżką szczelinową i odcinamy sznurek od porów.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
4
Doprawiamy bulion solą i pieprzem, następnie łyżką trochę mięsa i warzyw do zwilżenia, a pozostałą część podajemy do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
BulionBulion
ZupaZupa
5
Aby jeść, bulion z kadzi na mięsach i warzywach na talerzach zupy, a następnie wymieszać chrzan i musztardę do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
WarzywaWarzywa
MusztardaMusztarda
BulionBulion
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
1
* Mięso można gotować na wolnym ogniu 1 dzień wcześniej. Bulion i mięso schłodzić osobno, odkryte, aż do całkowitego ostygnięcia, a następnie przykryć. Aby podgrzać mięso, usuń zestalony tłuszcz z bulionu, a następnie Przywróć mięso do bulionu i powoli gotuj na wolnym ogniu, około 1 godziny, przed przeniesieniem mięsa do piekarnika i gotowaniem warzyw.* Warzywa można kroić i wiązać 1 dzień wcześniej. Schłodzić osobno, przykrywając marchew i rzep wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
RzepaRzepa
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia49
Magazyn