Pot-au-Feu
Pot-au-Feu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na $5.1 za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1105 kalorii, 70g białka, oraz 87 g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz cebulę, wiązaną pieczeń wołową, dekoruj: pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Garnek błyskawiczny spaghetti z sosem mięsnym, Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, oraz Jeden Garnek Makaronu Fajita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik konwekcyjny do 218° lub zwykły piekarnik do450 z półką w środku.
Mięso osuszyć, następnie natrzeć 2 1/2 łyżeczki soli (łącznie) i ułożyć w 1 warstwie na dużej płytkiej patelni do pieczenia z ćwiartowaną cebulą i połową marchwi. Pieczeń, obracając od czasu do czasu, aż mięso i warzywa są dobrze rumiane, 35 do 45 minut w piecu konwekcyjnym; 45 minut do 1 godziny w zwykłym piekarniku.
Mięso i warzywa przełożyć do garnka z dowolnymi sokami z patelni. Patelnia Deglaze z odrobiną wody, skrobanie brązowych bitów, a następnie dodać do garnka z wodą (6 quarts) i 1 łyżeczka soli. Doprowadzić na wolnym ogniu, odtłuszczając pianę i tłuszcz z powierzchni.
Zwiąż seler, pietruszkę, tymianek, liście laurowe, ziarna pieprzu i goździki w wiązce gazowej i dodaj do garnka.
Odetnij ciemnozieloną część z pora, zachowując resztę i umyj. Fold Zielenie i związać w 2 wiązki, a następnie dodać do puli. Delikatnie gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, odtłuszczone w razie potrzeby, aż mięso będzie bardzo miękkie, około 3 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 93° z regałem w dolnej trzeciej.
Przełożyć mięso na płytką patelnię do pieczenia, odrzucając kości z krótkich żeber i utrzymywać ciepło, przykryte folią, w piekarniku. Wyrzucić wiązkę gazę, zieleninę por i gotowaną cebulę i marchew z bulionu, a następnie odtłuścić tłuszcz z bulionu skimmerem lub dużą łyżką i utrzymać bulion ciepły na małym ogniu.
Ułóż marrowbones (jeśli używasz) pionowo w 1 warstwie w średnim rondlu i dodaj wystarczającą ilość bulionu z garnka (około 1 kwarty), aby przykryć kości.
Dodaj 1 łyżeczkę soli i gotuj delikatnie, odsłonięte, aż szpik będzie miękki, 15 do 20 minut.
Podczas gdy marrowbones gotować, gotować na wolnym ogniu cebulę i pory z 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w pozostałym bulionie w dużym garnku, odkryte, 15 minut.
Dodać małe marchewki i rzepy i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż wszystkie warzywa będą miękkie, o 15 protokół.
Przyciąć korzenie z porów, utrzymując końce nienaruszone, następnie, zaczynając 1 1/2 cala od końca korzenia, rozciąć każdy por wzdłuż i umyć między warstwami. Porów związać w 2 pęczki, wiążąc każdy pęczek w 2 miejscach.
Ugotowaną cebulę blanszować w średnim garnku z wrzącą wodą przez 1 minutę, następnie odcedzić i obrać.
Przekładamy szczypcami do talerza (wyrzucamy płyn) i podajemy z plasterkami bagietki i grubą solą.
Odrzuć kość z chuck roast i pokrój chuck o grubości 1/2 cala, a następnie ułóż, wraz z mięsem z krótkich żeberek, na dużym talerzu.
Warzywa przekładamy na talerz łyżką szczelinową i odcinamy sznurek od porów.
Doprawiamy bulion solą i pieprzem, następnie łyżką trochę mięsa i warzyw do zwilżenia, a pozostałą część podajemy do zupy.
Aby jeść, bulion z kadzi na mięsach i warzywach na talerzach zupy, a następnie wymieszać chrzan i musztardę do smaku.
* Mięso można gotować na wolnym ogniu 1 dzień wcześniej. Bulion i mięso schłodzić osobno, odkryte, aż do całkowitego ostygnięcia, a następnie przykryć. Aby podgrzać mięso, usuń zestalony tłuszcz z bulionu, a następnie Przywróć mięso do bulionu i powoli gotuj na wolnym ogniu, około 1 godziny, przed przeniesieniem mięsa do piekarnika i gotowaniem warzyw.* Warzywa można kroić i wiązać 1 dzień wcześniej. Schłodzić osobno, przykrywając marchew i rzep wodą.