Pot-au-Feu

Pot-au-Feu
Pot-au-Feu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1117 kalorii, 82g białka, oraz 57 g tłuszczu każdy. Na 7,53 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz czosnek, estragon, kapusta włoska i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z Bon Appetit ma 31 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Garnek błyskawiczny spaghetti z sosem mięsnym, Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, oraz Jeden Garnek Makaronu Fajita.

Instrukcje

1
Przynieś pierwsze 5 składników i 8 szklanek wody na wolnym ogniu w średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier i sól rozpuszczą się.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Wyjąć z ognia; ostudzić do temperatury pokojowej.
3
Umieść mostek i żeberka w dużym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
4
Zalać solanką, aby całkowicie przykryć. Przykryć i schłodzić przez co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
5
Usuń mięso, opłucz i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
6
Umieścić pierwsze 6 składników w środku potrójnej warstwy gazowej. Zbierz krawędzie; związać sznurkiem kuchennym, tworząc wiązkę na bukiet garni. Kości szpiku zawiń w gazę; zawiąż w wiązkę sznurkiem. W razie potrzeby, wiązać oxtails sznurkiem na całym obwodzie, aby zapobiec wypadaniu mięsa z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Kości SzpikuKości Szpiku
OxtailOxtail
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
7
Umieść mostek, żeberka, bukiet garni, kości szpiku, wołowinę, kości cielęce, pierś cielęcą, 2 posiekane marchewki, seler i cebulę w bardzo dużym ciężkim garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Kości SzpikuKości Szpiku
Kość CielęcaKość Cielęca
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
OxtailOxtail
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
8
Dodać wodę do przykrycia mięsa (ok.). Doprowadzić do wrzenia, odtłuszczając wszelkie szumowiny i tłuszcz, które unoszą się na powierzchnię. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, skimming od czasu do czasu, aż krótkie żeberka są miękkie, 22 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
9
Przenieś krótkie żeberka do naczynia do pieczenia 13x9x2"; dodaj 4 szklanki bulionu z garnka i namiotu z folią, aby mięso było ciepłe i wilgotne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Dodaj kiełbasę do garnka; kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż kiełbasa zostanie ugotowana, a pozostałe mięso będzie miękkie, o 30 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
11
Przenieść kiełbasę, mostek, oxtails, i kości szpiku do naczynia z krótkimi żeberkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości SzpikuKości Szpiku
Złote Rodzynki, Grubo ZmieloneZłote Rodzynki, Grubo Zmielone
OxtailOxtail
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
12
Umieść duży sitko nad innym dużym garnkiem; odcedzić bulion, odrzucając pozostałe mięso, kości i inne ciała stałe w sitku. (Powinieneś mieć około 10 szklanek bulionu.) Powrót bulionu do wrzenia; dodać rutabagas, kapusta, ziemniaki, i 2 " kawałki marchwi. Dusić, aż warzywa będą miękkie, ale nie papkowate, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Rutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 CalaRutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
13
Wymieszać pierwsze 5 składników w małej misce, aby salsa verde. Doprawić solą i pieprzem; odstawić. W innej małej miseczce wymieszać crme frache i chrzan; doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
Warzywa przełożyć na talerz. Cienko pokroić mostek na ziarno; pokroić kiełbasę na 2 " kawałki. Powrót mięsa do naczynia do pieczenia. Doprawiamy bulion do smaku solą i pieprzem; dzielimy na miski. (Bulion rezerwować z mięs do innego użytku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
15
Podawać mięso i warzywa z salsa verde, chrzan crme frache i oba musztardy w małych miseczkach obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
16
Podawać z tostowym chlebem wiejskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb WiejskiChleb Wiejski

Składniki

454papryka habaneroziemniaki dla niemowlątziemniaki dla niemowląt907papryka habanerokości wołowekości wołowe907papryka habaneromostek wołowymostek wołowy3Żeberka wołowe z kością 4'Żeberka wołowe z kością 4'1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreocały czarny pieprzcały czarny pieprz8trochę posiekanej cukiniiTosty krojony chleb wiejskiTosty krojony chleb wiejski454papryka habaneroduże marchewki (około, obrane (2 posiekane, 3 pokrojone na 2' kawałki)duże marchewki (około, obrane (2 posiekane, 3 pokrojone na 2' kawałki)2łodygi selera naciowego, posiekanełodygi selera naciowego, posiekane591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecrème fraîchecrème fraîche8trochę posiekanej cukiniiMusztarda DijonMusztarda Dijon591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana pietruszka płaskolistnadrobno posiekana pietruszka płaskolistna10gałązkipietruszka płaskapietruszka płaska2świeże liście laurowe (lub 1 suszone)świeże liście laurowe (lub 1 suszone)3świeże liście laurowe (lub 1 suszone)świeże liście laurowe (lub 1 suszone)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekany świeży szczypiorekdrobno posiekany świeży szczypiorek591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekany świeży estragondrobno posiekany świeży estragon1Głowaczosnek, przekrojony o połowę w poprzekczosnek, przekrojony o połowę w poprzek454papryka habanerokiełbasa czosnkowakiełbasa czosnkowa2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone2Spód: okruszki z herbatników grahamprzetworzony biały chrzan, osuszonyprzetworzony biały chrzan, osuszony1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy8trochę posiekanej cukiniiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz32'-3' -kości szpikowe długie2'-3' -kości szpikowe długie1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1cebula, ćwiartkacebula, ćwiartka907papryka habanerooxtailsoxtails454papryka habanerorutabagas (o, obrane, pokrojone w klinyrutabagas (o, obrane, pokrojone w kliny454papryka habaneromała główka kapusty sabaudzkiej (ok.mała główka kapusty sabaudzkiej (ok.591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu10gałązki1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej454papryka habaneropierś cielęcapierś cielęca454papryka habanerokości cielęcekości cielęce8trochę posiekanej cukiniiGorczyca pełnoziarnistaGorczyca pełnoziarnista
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia56
Magazyn