Pot-au-Feu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1117 kalorii, 82g białka, oraz 57 g tłuszczu każdy. Na 7,53 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz czosnek, estragon, kapusta włoska i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z Bon Appetit ma 31 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Garnek błyskawiczny spaghetti z sosem mięsnym, Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, oraz Jeden Garnek Makaronu Fajita.
Instrukcje
1
Przynieś pierwsze 5 składników i 8 szklanek wody na wolnym ogniu w średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż cukier i sól rozpuszczą się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Wyjąć z ognia; ostudzić do temperatury pokojowej.
3
Umieść mostek i żeberka w dużym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
4
Zalać solanką, aby całkowicie przykryć. Przykryć i schłodzić przez co najmniej 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
5
Usuń mięso, opłucz i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Umieścić pierwsze 6 składników w środku potrójnej warstwy gazowej. Zbierz krawędzie; związać sznurkiem kuchennym, tworząc wiązkę na bukiet garni. Kości szpiku zawiń w gazę; zawiąż w wiązkę sznurkiem. W razie potrzeby, wiązać oxtails sznurkiem na całym obwodzie, aby zapobiec wypadaniu mięsa z kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
Kości Szpiku
Oxtail
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Rzeźniczy
Dodatkowa Woda
7
Umieść mostek, żeberka, bukiet garni, kości szpiku, wołowinę, kości cielęce, pierś cielęcą, 2 posiekane marchewki, seler i cebulę w bardzo dużym ciężkim garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet Garni
Kości Szpiku
Kość Cielęca
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Oxtail
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Dodać wodę do przykrycia mięsa (ok.). Doprowadzić do wrzenia, odtłuszczając wszelkie szumowiny i tłuszcz, które unoszą się na powierzchnię. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, skimming od czasu do czasu, aż krótkie żeberka są miękkie, 22 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Przenieś krótkie żeberka do naczynia do pieczenia 13x9x2"; dodaj 4 szklanki bulionu z garnka i namiotu z folią, aby mięso było ciepłe i wilgotne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
10
Dodaj kiełbasę do garnka; kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, aż kiełbasa zostanie ugotowana, a pozostałe mięso będzie miękkie, o 30 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
11
Przenieść kiełbasę, mostek, oxtails, i kości szpiku do naczynia z krótkimi żeberkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Szpiku
Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Oxtail
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
12
Umieść duży sitko nad innym dużym garnkiem; odcedzić bulion, odrzucając pozostałe mięso, kości i inne ciała stałe w sitku. (Powinieneś mieć około 10 szklanek bulionu.) Powrót bulionu do wrzenia; dodać rutabagas, kapusta, ziemniaki, i 2 " kawałki marchwi. Dusić, aż warzywa będą miękkie, ale nie papkowate, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Rutabaga, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Boku 1-1/2 Cala
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
13
Wymieszać pierwsze 5 składników w małej misce, aby salsa verde. Doprawić solą i pieprzem; odstawić. W innej małej miseczce wymieszać crme frache i chrzan; doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Oliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
Puszka) Salsa Verde W Puszkach
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
14
Warzywa przełożyć na talerz. Cienko pokroić mostek na ziarno; pokroić kiełbasę na 2 " kawałki. Powrót mięsa do naczynia do pieczenia. Doprawiamy bulion do smaku solą i pieprzem; dzielimy na miski. (Bulion rezerwować z mięs do innego użytku.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Cukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
15
Podawać mięso i warzywa z salsa verde, chrzan crme frache i oba musztardy w małych miseczkach obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
Puszka) Salsa Verde W Puszkach
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)