Posiekana brukselka z orzechami hikory Klonowej

Posiekana brukselka z orzechami hikory Klonowej
Rozdrobnione brukselki z orzechami hikory klonowej to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 143 kalorie. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Mieszanka połówek orzechów hickory, pieprz, brukselka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Rozdrobniona brukselka i spirala jabłkowa z sosem Klonowo-jabłkowym i granatami, Sałatka Z Posiekanej Brukselki, oraz Rozdrobnione brukselki i szalotki.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Grzać orzechy w małej płytkiej patelni do pieczenia, aż pachnące i kilka odcieni ciemniejsze, o 10 protokół. Podczas gdy orzechy tostują, rozpuść 1 łyżkę masła i wymieszaj z syropem i 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SyropSyrop
TostyTosty
OrzechyOrzechy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Dodaj klon glazury do gorących orzechów i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Syrop KlonowySyrop Klonowy
OrzechyOrzechy
4
Trzymając każdą brukselkę za koniec łodygi, pokroić w bardzo cienkie plasterki krajalnicą. Wrzucić plastry w misce do oddzielnych warstw.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Ogrzać pozostałe 3 łyżki masła w patelni 12-do 13-calowy nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie sauté rozdrobnione kiełki z pieprzem i pozostałe 1/2 łyżeczka soli, mieszając, aż kiełki zwiędną, ale chrupiące-przetargu, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełkiKiełki
MasłoMasło
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać ocet i podsmażyć, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
7
Dodać orzechy hickory i wszelkie glazury w patelni do pieczenia i smażyć, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1
* Nakrętki mogą być szkliwione 1 dzień wcześniej i chłodzone, a następnie przechowywane, przykryte, w temperaturze pokojowej.* Brukselkę można pokroić 1 dzień wcześniej i schłodzić w szczelnej plastikowej torbie wyłożonej papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Torby ZiplocTorby Ziploc
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia16
Magazyn