Portugalski świeży tuńczyk (sos i marynata)
Portugalski świeży tuńczyk (sos i marynata) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.11 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 41g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 550 kalorii. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pescatariańskie i דל פחמימות,zne dieta. Mieszanka wody, papryka, ocet jabłkowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Fettuccine ze świeżym sosem z tuńczyka, Penne z Tunanem i świeżym sosem pomidorowym, oraz Portugalska Sałatka z Czarnookiego groszku z tuńczykiem.
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj 3 łyżki pimenta moida, 1/4 szklanki octu cydr, 1/2 łyżeczki soli, 1/3 łyżeczki pieprzu, 1 łyżkę czosnku w proszku i 2 łyżki gorącej papryki.
Umieść steki z tuńczyka w torbie, zamknij i delikatnie potrząśnij, aby pokryć. Marynować w lodówce 1 1/2 do 3 godzin.
Roztopić masło i podgrzać oliwę z oliwek w dużej, ciężkiej patelni żeliwnej na średnim ogniu. Wyrzucić marynatę, i umieścić steki z tuńczyka na patelni. Smażyć 2 1/2 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkowana widelcem.
Wyjąć z patelni i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Wymieszać 1/4 szklanki pimenta moida, ketchup, 1/4 szklanki octu cydr, woda, 2 łyżki gorącej papryki, 1/2 łyżeczka soli, 1/3 łyżeczka pieprzu, i 1 łyżka czosnku w proszku na patelni. Zeskrobać rumiane kawałki, i gotować sos 3 protokół, lub aż lekko zgęstnieje. Miarka porcję sosu na gotowane ryby służyć, a pozostały sos podawać jako sos do ryżu i ziemniaków.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.