Portorykański kurczak i ryż Josephine

Portorykański kurczak i ryż Josephine
Portorykański kurczak i ryż Josephine to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Za $1.69 za porcję, ten przepis okładki 16% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 658 kalorii, 21g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Allrecipes ma 15 fanów. Mieszanka oleju roślinnego, cebuli, ryżu jaśminowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Z łyżką wynik 57%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Portorykański kurczak i ryż mamy (Arroz con Pollo), Portorykański kurczak i ryż mamy (Arroz con Pollo), oraz Portorykański kurczak i ryż mamy (Arroz con Pollo).

Instrukcje

1
W dużym rondlu podsmaż kurczaka, cebulę, oliwki i kapary na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Wlej trochę soku z oliwek, aby dodać więcej oliwkowego smaku. Gdy cebula zacznie się klarować, a kurczak zacznie się brązowieć, dodaj sos pomidorowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana1 Duża Słodka Cebula, Grubo Posiekana
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Smaż mieszaninę, aż wszystko będzie lekko ugotowane. Zmniejsz ciepło do niskiego.
4
W małym rondlu stopić tłuszcz na średnim ogniu; dodaj nasiona achiote. Gdy skrócenie zmieni kolor na czerwony, zdejmij je z ognia i odcedź nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona AnnattoNasiona Annatto
Ciepłe Puree Ziemniaczane (110° Do 115°, Przygotowane Bez Mleka I Masła)Ciepłe Puree Ziemniaczane (110° Do 115°, Przygotowane Bez Mleka I Masła)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Wymieszaj olej z mieszanką kurczaka/pomidora.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Cienki-Cienki-
6
Dodaj wrzącą wodę do mieszanki, zwiększ ogień do średniej wysokości i zagotuj, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
7
Dodaj ryż do gotującej się mieszanki i gotuj przez około 3 minuty. Zmniejsz ogień do małego i kontynuuj gotowanie przez około 30 minut lub do momentu, gdy ryż zmięknie i wchłonie płyn, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek Goya®Groszek Goya®
8
Zdejmij z ognia i odstaw na 10 minut.
9
Przenieś mieszaninę do dużej miski i natychmiast podawaj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn