Portofino Risotto z jagnięciną i karczochami
Portofino Risotto z jagnięciną i karczochami to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Na 3,21 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 632 kalorie. Sprawdza się jako danie główne śródziemnomorskie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ser asiago, pieczoną jagnięcinę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 50%, co jest solidne. Podobne przepisy to Sałatka Z Krewetek Portofino, Risotto Z Karczochami, oraz Risotto Z Karczochami.
Instrukcje
Rozgrzać olej i masło w dużym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać w cebuli lub szalotki i saute przez 2 do 3 protokół.
Wlać ryż i dobrze wymieszać, aby płaszcz, około 1 minuty.
Następnie wlać wino i pozostawić do wchłonięcia przez ryż, około 2 do 3 minut. Następnie mieszać w bulionie 1/2 szklanki na raz, czekając, aż ryż wchłonie każdą 1/2 szklanki przed dodaniem następnej 1/2 szklanki. Powtórz to, dopóki nie użyjesz wszystkich, ale 1/4 szklanki bulionu, zastrzegając to na później.
Po około 20 minutach ryż powinien być miękki, ale twardy. Wyłącz ogrzewanie. Wymieszać w pozostałej 1/4 szklanki bulionu, ser, resztki jagnięciny, czosnek i karczochy serca. Dobrze wymieszać, aby połączyć z ryżem i podawać na ciepłych talerzach obiadowych.