Portobello z ratatuj

Portobello z ratatuj
Portobello z Ratatouille może być właśnie tym bezglutenowym i pierwotnym przepisem, którego szukałeś. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 286 kalorii , 19 g białka i 13 g tłuszczu . Za 3,89 USD za porcję ten przepis pokrywa 40% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Jest to dość drogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ten przepis z Taste of Home wymaga papryki, pieczarek portobello, ząbków czosnku i cukinii. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 55 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 87% , co jest świetne. Podobne przepisy to BRUSCHETTA STUDDED PORTOBELLOS , Baked Ratatouille i Creamy Ratatouille Over Penne .

Instrukcje

1
Na dużej patelni podsmaż cebulę na 1 łyżce oleju, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj 3 ząbki czosnku; gotuj jeszcze 1 minutę. Wymieszaj z bakłażanem, cukinią, czerwoną papryką, koncentratem pomidorowym, octem i przyprawami.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
3
Przełożyć do formy do pieczenia o wymiarach 15 x 10 x 1 cala wysmarowanej sprayem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
4
Piecz w temperaturze 400° przez 10 minut. Dodaj pomidory; piecz jeszcze 15-20 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
W międzyczasie usuń i wyrzuć trzonki i blaszki z grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
6
Połóż pieczarki trzonkami do góry na blasze do pieczenia wysmarowanej sprayem do pieczenia; skrop resztą oliwy i posyp resztą czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
7
Piec w temperaturze 400°C przez 20–25 minut lub do miękkości, przewracając raz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Umieść szpinak w dużej, nieprzywierającej patelni wysmarowanej sprayem do smażenia; smaż i mieszaj przez 4-5 minut lub do momentu, aż zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Podziel szpinak na cztery talerze; na wierzchu ułóż pieczarki. Napełnij pieczarki ratatouille; posyp pietruszką i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia88
Magazyn