Portobello z ratatuj
Portobello z Ratatouille może być właśnie tym bezglutenowym i pierwotnym przepisem, którego szukałeś. Ten przepis jest dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 286 kalorii , 19 g białka i 13 g tłuszczu . Za 3,89 USD za porcję ten przepis pokrywa 40% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Jest to dość drogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ten przepis z Taste of Home wymaga papryki, pieczarek portobello, ząbków czosnku i cukinii. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 55 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 87% , co jest świetne. Podobne przepisy to BRUSCHETTA STUDDED PORTOBELLOS , Baked Ratatouille i Creamy Ratatouille Over Penne .
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż cebulę na 1 łyżce oleju, aż zmięknie.
Dodaj 3 ząbki czosnku; gotuj jeszcze 1 minutę. Wymieszaj z bakłażanem, cukinią, czerwoną papryką, koncentratem pomidorowym, octem i przyprawami.
Przełożyć do formy do pieczenia o wymiarach 15 x 10 x 1 cala wysmarowanej sprayem do pieczenia.
Piecz w temperaturze 400° przez 10 minut. Dodaj pomidory; piecz jeszcze 15-20 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
W międzyczasie usuń i wyrzuć trzonki i blaszki z grzybów.
Połóż pieczarki trzonkami do góry na blasze do pieczenia wysmarowanej sprayem do pieczenia; skrop resztą oliwy i posyp resztą czosnku.
Piec w temperaturze 400°C przez 20–25 minut lub do miękkości, przewracając raz.
Umieść szpinak w dużej, nieprzywierającej patelni wysmarowanej sprayem do smażenia; smaż i mieszaj przez 4-5 minut lub do momentu, aż zwiędnie.
Podziel szpinak na cztery talerze; na wierzchu ułóż pieczarki. Napełnij pieczarki ratatouille; posyp pietruszką i serem.