Wielu z was będzie pracować z piekarnikiem elektrycznym, nieco innym doświadczeniem niż gazowe. Elementy te elektryczne są na ogół zaprojektowane tak, aby wyłączyć, gdy piekarnik osiągnie 260° lub550, a drzwi są zamknięte-nawet jeśli to brojler robi ogrzewanie, a nie element do pieczenia. Kiedy całkowicie zrozumiesz, w jaki sposób używam mojego brojlera gazowego w sposób ciągły, aby zmusić kamień do gorętszego na powierzchni, a także do gotowania pizzy (drzwi zamknięte), aby skorupa była odpowiednio oznakowana, a dodatki gotują się szybko, funkcja wyłączania elektrycznego może cię uderzyć jako potencjalny problem. Łatwo to rozwiązać. Głównie dzięki niestrudzonym wysiłkom Amandy, naszego testera receptur (który również, podczas gotowania każdej pizzy w książce, opracował niektóre z następujących strategii serwowania), wymyśliliśmy, jak pokonać ten wybój na drodze. Jest to stosunkowo prosta sprawa, która wymaga pewnych korekt w czasie i procedurze.Z piekarników elektrycznych, które wyłączają się w500 lub tak, umieścić kamień na stojaku około 4 cali od górnego elementu grzejnego(nie 8 cali wezwał do gazu) i rozgrzać, na piec, w 500 ° F dla zwykłych 30 minut. Następnie, aby zwiększyć ciepło kamienia bez wyłączania elementów piekarnika, otwórz drzwi piekarnika o kilka cali i pozostaw je uchylone na około 30 sekund. Część ciepła otoczenia ucieknie, ale kamień pozostanie tak samo gorący. Teraz zamknij drzwi piekarnika i przełącz na pieczenie na 10 minut, aby ogrzać powierzchnię do maksimum. Otwórz drzwi i wsuń pizzę do pieczenia. Ponieważ kamień jest tak blisko elementu, może być konieczne wyciągnięcie stojaka o kilka cali, aby ciasto wyśrodkowało się na kamieniu; zrób to szybko i nie martw się o utratę zbyt dużej ilości ciepła. Przy zamkniętych drzwiach piecz przez około 2 minuty dłużej niż określono w przypadku gazu-aż skorupa zostanie odpowiednio zwęglona, ale nie spalona, a polewy będą bulgotać. Pamiętaj, to Sygnały wizualne liczą się najbardziej. Sprawdź kilka razy; pizza będzie gotować szybko. Brojler, w naszych testach, faktycznie pozostał włączony przez cały okres gotowania przy użyciu tej metody, a ciasta okazały się idealnie.