Pomidory pieczone z Pesto
Pomidory pieczone z Pesto mogą być tylko bezglutenowy i pierwotny przepis, którego szukałeś. Ten przepis zawiera 6 porcji z 374 kalorii, 11g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Za $3.05 za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako dodatek i jest wykonywany w przybliżeniu 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką koszerną sól, pieprz, liście bazylii i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 75%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Orecchiette z Pesto i pieczonymi pomidorami w piekarniku, Kremowy kurczak pesto z pieczonymi pomidorami, oraz Makaron pesto ze szparagami z pieczonymi pomidorami.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni.
Wydrążaj pomidory, a następnie pokrój je w poprzek (nie przez łodygę) w plastry o grubości 1/2 cala. Ułóż plastry w jednej warstwie na blasze.
Skrop pomidory oliwą z oliwek i posyp oregano, 1 1/2 łyżeczki soli i pieprzem.
Piecz pomidory przez 10 minut.
Wyjmij je z piekarnika, posmaruj każdy plasterek Pesto i posyp parmezanem. Włóż pomidory do piekarnika i kontynuuj pieczenie przez 7 do 10 minut, aż parmezan się rozpuści i zacznie brązowieć. Za pomocą płaskiej metalowej szpatułki połóż pomidory na półmisku do serwowania, posyp dodatkową solą i podawaj na gorąco, na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Umieść orzechy włoskie, orzeszki pinii i czosnek w misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Przetwarzaj przez 30 sekund.
Dodaj bazylię, sól i pieprz. Po uruchomieniu procesora powoli wlej oliwę z oliwek do miski przez rurkę podającą i przetwarzaj, aż pesto zostanie zmiażdżone.
Dodaj parmezan i puree na minutę. Użyj natychmiast lub przechowuj pesto w lodówce lub zamrażarce z cienką warstwą oliwy z oliwek na wierzchu.