Pomidory Nadziewane Pesto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pomidorów nadziewanych Pesto. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 112 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 72 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz chleb, sól czosnkową, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pesto rzymskie i pomidory nadziewane jajkiem, Pesto Nadziewane Pieczone Pomidory, oraz Ziemniaki faszerowane Pesto i suszonymi pomidorami.
Instrukcje
Wyciąć 1/4-calowy kawałek z końca łodygi każdego pomidora; miarka się miąższu. Wyrzucić nasiona; posiekać miąższ.
Miąższ wymieszać, 2 łyżki sera, orzechy, bazylia, olej, sól czosnkowa i pieprz. Delikatnie wymieszać w bułce tartej. Pomidory napełnij mieszanką.
Umieść pomidory w 4 małych kubkach budyniu lub ułóż w okręgu w płytkim okrągłym naczyniu do mikrofali. Przykryj luźno woskowanym papierem.
Kuchenka mikrofalowa na wysoki 3 do 4 minut lub do miękkości.
Posypać 1 łyżką sera. Przykryć i odstawić około 2 minut lub do rozpuszczenia sera.