Pomidory nadziewane jajkiem z pancettą
Rzymskie i nadziewane jajkiem pomidory z pancettą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 2,56 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 416 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, sól, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 15 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pomidory nadziewane jajkiem z pancettą, Pesto rzymskie i pomidory nadziewane jajkiem, oraz Piknik nadziewany: pomidory nadziewane Tunanem i karczochem, czerwona papryka, Fetan i ciecierzyca nadziewane cukinią, orzechy i brązowy cukier nadziewane jabłka Macintosh.
Instrukcje
Gotować pancetta w 2 łyżki oleju w 10-do 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż złoty i ostry, 4 do 7 protokół.
Przenieś łyżką szczelinową do ręczników papierowych, aby odcedzić, rezerwując tłuszcz na patelni.
Usuń liście z łodyg, zachowując oba osobno, a następnie rozerwij liście na mniej więcej 2-calowe kawałki. Odmierzyć 4 luźno zapakowane filiżanki liści i zachować resztę. Po uruchomieniu silnika dodaj czosnek do robota kuchennego, aby drobno posiekać. Wyłączyć i dodać 4 szklanki liści rzymskich wraz z pietruszką, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i sera, następnie pulsować, aż drobno posiekane. Po uruchomieniu silnika dodaj pozostały olej w wolnym strumieniu, mieszając aż do włączenia.
Umieść stojak piekarnika w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 204°.
Odciąć około 1/8 cala od góry każdego pomidora ostrym nożem. Delikatnie zeskrobać miąższ i nasiona łyżką i wyrzucić je. Umieść pomidory, pokrój boki w 9-calowym szklanym lub ceramicznym naczyniu i łyżkę 1 łyżki pesto z pietruszki rzymskiej do każdego pomidora (będziesz miał dodatkowe pesto). Do każdego pomidora dodać 1 jajko i doprawić solą i pieprzem.
Piec jajka w pomidorach, aż białka są ustawione i żółtka są nadal płynne, 18 do 22 minut.
Podczas pieczenia jaj, ogrzać tłuszcz na patelni na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie gotować Pozostałe rozdarte liście i łodygi rzymskie, 1/4 łyżeczka soli, i 1/8 łyżeczka czarnego pieprzu, obracając i mieszając szczypcami, aż liście zwiędną i łodygi są chrupiące przetargu, o 3 protokół. Wymieszać pancettę i podzielić mieszaninę na 6 talerzy. Każdą porcję udekorować pomidorem i posypać dodatkowym serem.
* Jaja w tym przepisie nie będą w pełni ugotowane, co może być niepokojące, jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy.* Pesto rzymsko-pietruszkowe można zamrozić w szczelnych plastikowych torebkach (wycisnąć nadmiar powietrza) do 3 miesięcy.