Pomidory miód i tymianek
Pomidory z miodem i tymiankiem to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Ta przystawka ma 68 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pełnoziarnistą musztardę, ocet balsamiczny, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Spaghetti Z Pieczonymi Pomidorkami Cherry, Tymiankiem Cytrynowym I Miodem, Lody miodowo-tymiankowe z kandyzowanym tymiankiem, oraz Pieczone pomidory z pomidorami pełnoziarnistymi i tymiankiem.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Połowę pomidorów i umieścić je, pokroić bok do góry, w jednej warstwie w dużym naczyniu żaroodpornym lub blasze do pieczenia. W każdej połowie pomidora włożyć kawałek czosnku i rozsypać na liściach tymianku.
Skropić olejem, obficie doprawić, a następnie piec 30-40 minut lub aż pomidory będą miękkie i soczyste. Pozostawić do ostygnięcia. Można prażyć i schładzać do 3 dni wcześniej. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Aby podać, ostrożnie podnieś pomidory na talerz i polej niektóre soki z naczynia do pieczenia.
Wymieszać miód, ocet, musztardę i trochę przyprawy do dressingu, skropić pomidory i rozsypać kilkoma liśćmi tymianku.