Pomidorowo-Ziołowe Mini Frittatas
Pomidorowo-ziołowe Mini Frittatas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,54 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 214 kalorii. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz mieszankę trzech serów, pół na pół, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mini pomidorowe frittaty z koperkiem, Herb Frittatas, oraz Mini Frittatas dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierwsze 4 składniki przetworzyć w blenderze do wymieszania. W małej miseczce wymieszać szczypiorek i kolejne 2 składniki.
Miejsce 8 lekko nasmarowanych 4-calowych (6-oz.) ramekiny na 2 blachach do pieczenia; warstw pomidorów, 1 szklanka sera i mieszanka szczypiorku w ramekinach.
Na wierzch wlać masę jajeczną i posypać pozostałą 1/2 szklanki sera.
Piec w 450 przez 7 minut, umieszczając 1 blachę do pieczenia na środkowym stojaku piekarnika, a inne na Dolnym stojaku piekarnika. Przełącz blachy do pieczenia i piec 7 do 8 Więcej minut lub do zestawu.
Usuń górną blachę do pieczenia z piekarnika; przenieść dolną blachę do środkowego stojaka i piec 1 do 2 Więcej minut lub aż lekko rumiane.
Mieszanina wzrośnie o 1 cal powyżej krawędzi naczynia do pieczenia. Czas pracy: 10 min.; Łączny czas:30 min.