Pomidor-Bakłażan Tortino
Pomidor-bakłażan Tortino może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 220 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz jędrne-dojrzałe pomidory, ser chèvre, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bakłażan Tortino w sosie Kalamatan Olive Marinara, Tortino D ' Azzima (placek Macy), oraz Kalafior i brokuły Tortino (Frittata) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz olej z mielonym tymiankiem, bazylią i pietruszką.
Wykończyć bakłażan kończy i wyrzucić. Bakłażan opłukać, pokroić na 24 równe rundy i lekko posmarować olejem ziołowym.
Opłucz i osusz pomidory, a następnie przyciąć cienkie plastry z wierzchu i dna.
Żółte pomidory pokroić na 24 równe rund; czerwone pomidory pokroić na 12 równych rund.
Ser pokroić na 12 równych rund.
Połóż plastry pomidora na patelni o wymiarach 10 na 15 cali.
Skropić olejem ziołowym i posypać solą i pieprzem.
Lekko posmaruj grilla na solidnym łóżku ze średnio gorących węgli lub na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 3 do 4 sekund).
Połóż bakłażana na grillu; zamknij pokrywę na grillu gazowym. Bakłażan ugotować, obracając raz, aż do miękkości po naciśnięciu, łącznie 5 do 7 minut.
Dla każdego tortino, stos 1 plaster każdego żółtego pomidora, bakłażana, mozzarelli i czerwonego pomidora, a następnie top z 1 więcej plaster każdego bakłażana i żółtego pomidora. Układaj stosy na talerzu. 2 łyżeczki soków na patelni z pomidorów; resztę wykorzystać w innych sałatkach.
W patelni 2-do 3-quart na dużym ogniu, gotować ocet, aż zmniejszy się do 2 łyżek stołowych, 5 do 7 minut, mieszając, gdy zbliża się do końca gotowania.
Wymieszać zarezerwowane soki pomidorowe z octem i skropić tortinos.
Dekoruj gałązkami tymianku.