Pomarańczowy Tort Szyfonowy
Need a deser bezmleczny? Pomarańczowy szyfon ciasto może być wybitny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 10 i kosztuje 75 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 557 kalorii, 8G białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką cukier, sok pomarańczowy, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tort Szyfonowy pomarańczowy z migdałowo-pomarańczowym włoskim masłem bezowym, Pomarańczowy tort Szyfonowy z pomarańczowym nadzieniem i bezą, oraz Pomarańczowy Tort Szyfonowy.
Instrukcje
Zrób ciasto: Rozgrzej piekarnik do 163°. przesiać mąkę, 3/4 szklanki cukru, proszek do pieczenia i sól. Oddzielne jajka.
Ubić żółtka, olej, sok, skórkę i wanilię.
Mieszankę oleju ubić na mieszankę mąki.
Ubij białka, aż będą spienione.
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego; ubić, aż ujędrni. Ubić w 3/4 szklanki cukru, 1 łyżka. w czasie, aż do uzyskania szczytu. Złożyć 1/4 białek do ciasta; dodać pozostałe białka.
Piec w niedużej 10-calowej patelni rurowej 1 godzinę i 10 minut, aż tester wyjdzie czysty. Odwrócić patelnię na szyjce butelki do ostygnięcia. Gdy ostygnie, uruchomić nóż wokół krawędzi, aby usunąć ciasto.
Zrobić glazurę: wymieszać sok z cukrem; skropić wierzchem ciasta i na dół.